ΤΟΠΙΚΑ

Δήμος Φυλής: ‘’Ομπρέλα ’’ για δεκάδες γυναίκες – θύματα βίας

Ουσιαστική υποστήριξη σε γυναίκες που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία παρέχει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Φυλής που έχει τεθεί σε λειτουργία και εντάσσεται σε ένα ευρύ πρόγραμμα το οποίο υλοποιεί σε όλη τη χώρα η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών.

Λειτουργία Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 15900

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

– Τη δημιουργία 15 Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων

– Τη δημιουργία επιπλέον 25 Συμβουλευτικών Κέντρων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων ,σε Δήμους, σε όλη τη χώρα.

– Τη δημιουργία 19 Ξενώνων Φιλοξενίας γυναικών-θυμάτων βίας

– Τη λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 15900 της ΓΓΙΦ. Η γραμμή λειτουργεί σε 24ωρη βάση, προσφέροντας υποστήριξη σε γυναίκες θύματα βίας. Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Φυλής που εδρεύει στα Άνω Λιόσια στελεχώνεται με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

– Ψυχολόγο κα Βεοπούλου Βασιλική

– Κοινωνιολόγο κα Πυρρώτη Ευαγγελία

– Κοινωνική Λειτουργό κα Μηλιώνη Πηνελόπη Παρέχει εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες , όπως: ψυχοκοινωνική στήριξη σε γυναίκες που υφίστανται βία ή έχουν υποστεί (ενδοοικογενειακή, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό, εμπορία και διακίνηση ) ψυχολογική στήριξη (ενδυνάμωση-εμψύχωση) παραπομπή ή συνοδεία των θυμάτων σε άλλους κοινωνικούς φορείς ή σεξενώνες φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ