ΤΟΠΙΚΑ

Δήμος Φυλής: προχωρά η μισθοδοσία των εργαζομένων

Λύση στο πρόβλημα με την μισθοδοσία του προσωπικού του Δήμου Φυλής δίδεται έπετα από απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών – σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ – να καταβληθεί μέρος των αντισταθμιστικών στο Δήμο Φυλής . Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΔΣΝΑ, αποφασίστηκε η καταβολή στον Δήμο Φυλής ενός ποσού αποκλειστικά και μόνο για την καταβολή των δεδουλευμένων του προσωπικού του Δήμου. Άλλα ποσά δεν είναι δυνατόν να καταβληθούν προς το παρόν αφού η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ απέρχεται και μπορεί να ασκεί μόνο διαχείριση τρεχουσών υποθέσεων. Το ποσό θα καταβληθεί μετά τον προβλεπόμενο έλεγχο της Υπηρεσίας του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που διενεργεί τον προληπτικό έλεγχο νομιμότητας δαπανών στον ΕΔΣΝΑ. Υπενθυμίζεται ότι τα αντισταθμιστικά οφέλη δίνονται από τον ΕΔΣΝΑ προς τον Δήμο Φυλής λόγω της λειτουργίας εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων εντός των διοικητικών του ορίων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 του Ν. 4164/2013. Ωστόσο πρόσφατα ο ΕΔΣΝΑ έγινε αποδέκτης αναγκαστικής κατάσχεσης από το ελληνικό δημόσιο εις βάρος του Δήμου Φυλής για χρέη ύψους 9 εκ. € με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στην καταβολή τους.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός τόνισε ότι «Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να παίζει παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων. Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό. Εμείς μιλήσαμε εξ αρχής μαζί τους με ειλικρίνεια και καλή πίστη και τονίσαμε ότι καμία πληρωμή δεν μπορεί να γίνει εάν και εφόσον δεν υπάρχει σχετική διαβεβαίωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών και ιδιαίτερα τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ντινόπουλο για τη συνεργασία και να τονίσω την ανάγκη να βρεθεί τρόπος που διασφαλίζει την πληρωμή του προσωπικού του Δήμου Φυλής. Η τωρινή διοίκηση του ΕΔΣΝΑ ασκεί μόνο διαχείριση τρεχουσών υποθέσεων και δεν είναι θεσμικώς δυνατή άλλη καταβολή στο Δήμο Φυλής». Ελπίδες να… μαζευτούν και τα σκουπίδια στην πόλη Στο μεταξύ, ελπίδες να… ανασάνουν έχουν οι κάτοικοι του δήμου Φυλής, μετά την απόφαση να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, καθώς ο Δήμος «βουλιάζει» εδώ και μία εβδομάδα στα σκουπίδια και καμία υπηρεσία δεν λειτουργεί, λόγω χρεών και διαμάχης με το Δημόσιο. Τέλος σημειώνεται ότι , και εν αναμονή της ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής, ο απερχόμενος δήμαρχος, Δημήτρης Μπουραΐμης, χαρακτήρισε… άθλο το ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι μόνο έναν μήνα και κατηγόρησε το υπουργείο Οικονομικών ότι δεν έχει εξετάσει ακόμα το αίτημα του Δήμου για ρύθμιση των χρεών του…

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ