ΤΟΠΙΚΑ

 Δήμος Χαϊδαρίου: Ομόφωνη διεκδίκηση μέτρων άμεσης ανακούφισης των πληγέντων και έναρξης αντιπλημμυρικών έργων

Κόμβος Ρίμινι - Ιερού Λόχου - Φλούντζη
Κόμβος Ρίμινι – Ιερού Λόχου – Φλούντζη

Ομόφωνες αποφάσεις ελήφθησαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, με βάση και την κεντρική εισήγηση του δημάρχου Μιχάλη Σελέκου, σχετικά με το πλαίσιο διεκδικήσεων και αιτημάτων για την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν την πόλη, καθώς και για την άμεση κατασκευή των απαραίτητων υποδομών αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας. Υπενθυμίζεται ότι το Χαϊδάρι έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε το ίδιο, αλλά και άλλες περιοχές της Δυτικής Αθήνας.

Στην συνεδρίαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκαν ομόφωνα μεταξύ άλλων τα εξής:

Απαίτηση για άμεση και πλήρη αποζημίωση όλων των πληγέντων.

Απαίτηση για άμεση αποκατάσταση των υποδομών της πόλης που έχουν πληγεί (σχολεία, κολυμβητήριο κλπ.)

Απαίτηση για άμεση δημιουργία των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας της πόλης για να μην επαναληφθούν οι καταστροφές. Ειδικότερα να γίνει άμεσα ο κεντρικός αγωγός στη Λεωφόρο Καβάλας. Να γίνει άμεσα η αντιπλημμυρική τάφρος στο Ποικίλο Όρος. Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες παρεμβάσεις στις περιοχές της Αφαίας, του Σκαραμαγκά, του Άνω Δάσους και άλλων περιοχών του Χαϊδαρίου που επλήγησαν ιδιαίτερα.

Απαίτηση για άμεση επιχορήγηση του δήμου για την κάλυψη επειγουσών αναγκών.

Τέλος αποφασίστηκε πρόγραμμα κινητοποιήσεων. Σε αυτά τα πλαίσια η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου καλεί το λαό της πόλης να συμμετάσχει στην κινητοποίηση της Τρίτης 27 Οκτώβρη, που διοργανώνουν Λαϊκές Επιτροπές, σωματεία, φορείς από τη Δυτική Αθήνα καθώς και η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης, στις 5 μ.μ., στο Περιστέρι, στη διασταύρωση των οδών Θηβών και Κωνσταντινουπόλεως. Θα ακολουθήσει πορεία που θα καταλήξει στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αθήνας. Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου και ανάλογα με τις απαντήσεις που θα λάβει στα αιτήματά της από τους υπεύθυνους θα προχωρήσει και σε τοπικές κινητοποιήσεις, όπως σε συμβολικό αποκλεισμό της Λεωφόρου Καβάλας.

Στην εισήγησή του ο Μιχάλης Σελέκος αναφέρθηκε εκτενώς στα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην πόλη, κάνοντας έναν απολογισμό των ζημιών, ενώ στάθηκε και στις προσπάθειες αντιμετώπισης των συνεπειών που έγιναν από τις υπηρεσίες, το προσωπικό, τη Δημοτική Αρχή, αλλά και απλούς πολίτες καθώς και για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές. Ενημέρωσε για τις επαφές και τις συναντήσεις που έγιναν με τους αρμοδίους, ενώ παρέθεσε το πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων που θέτει άμεσα η Δημοτική Αρχή, καλώντας το λαό της πόλης να συμμετάσχει μαζικά και αποφασιστικά στο αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης του δήμου.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, ενώ το λόγο έλαβαν και κάτοικοι που υπέστησαν ζημιές.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ