ΤΟΠΙΚΑΧΑΪΔΑΡΙ

Δήμος Χαϊδαρίου: όχι στην απόλυση 46 συμβασιούχων εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας.

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου χαιρετίζει τους εργαζόμενους που σαν μια γροθιά, συμμετείχαν στα συλλαλητήρια, τις απεργιακές συγκεντρώσεις και στήριξαν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των προηγούμενων ημερών, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Σε ό,τι αφορά την απόλυση 46 συμβασιούχων καθαριότητας στον Δήμο, η δημοτική αρχή εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Από το 2016 είχαμε και πάλι προειδοποιήσει για τα αδιέξοδα που γεννά και οξύνει η πολιτική τους. Απαιτούσαμε από τότε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων, που ήρθαν στους δήμους μέσα από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Ήρθαν ως συμβασιούχοι, γιατί η πολιτική διαδοχικά των κυβερνήσεων και των μνημονίων απαγόρευσε τις μόνιμες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στους δήμους από το 2011. Αποτέλεσμα είναι διάφορες υπηρεσίες σε όλους τους Δήμους να αποδιαρθρώνονται, ετοιμάζοντας το έδαφος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση τους.

Καλούμε, έστω και τώρα, με βάση και αυτές τις απαράδεκτες εξελίξεις, την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Να μη διανοηθεί να αφήσει τους δήμους και τις υπηρεσίες καθαριότητας, κατακαλόκαιρο, γυμνές από προσωπικό. Με νομοθετική παρέμβαση να μονιμοποιήσει τώρα το προσωπικό. Καλούμε επίσης την κυβέρνηση, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ να μη διανοηθούν να ποινικοποιήσουν το μεροκάματο των εργαζομένων. Το δούλεψαν και δεν το έκλεψαν από κανέναν!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΥΜΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Στο Δήμο Χαϊδαρίου απολύονται 46 συμβασιούχοι εργαζόμενοι που δουλεύουν στην υπηρεσία καθαριότητας. Από τη μία, πετάνε στο δρόμο τους εργαζόμενους που έχουν τεράστια ανάγκη το μισθό τους, από την άλλη, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αδυναμία λειτουργίας μιας ολόκληρης υπηρεσίας στο Δήμο, της καθαριότητας, που το καθημερινό της έργο αποτελεί ζωτικής σημασίας για ολόκληρη την πόλη.

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Με βάση τα παραπάνω, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι το κύμα των αντιλαϊκών μέτρων κυβέρνησης – κεφαλαίου δεν αφήνει κανέναν αλώβητο.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα, πρέπει να απαντήσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν. Η Κυβέρνηση και η ΝΔ τσακώνονται πάνω στο δικαίωμα για δουλειά των εκατοντάδων συμβασιούχων στους δήμους, την ίδια στιγμή που το Ελεγκτικό Συνέδριο, στο οποίο παρέπεμπε τους εργαζόμενους η κυβέρνηση, για να δοθεί λύση, αποφάσισε ότι είναι παράνομη η ανανέωση των συμβάσεων. Μάλιστα φτάνει στο σημείο να απαιτεί να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι και τους μισθούς από την δουλειά που ήδη έχουν προσφέρει!

Είναι νωπό το μελάνι της υπογραφής του 4ου μνημονίου, που απαγορεύει εκ νέου τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έως το 2019 και αφήνει τους Δήμους χωρίς το αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζόμενους όμηρους σε ολιγόμηνες συμβάσεις ανακύκλωσης της ανεργίας. Κλείνει το μάτι, φανερά πια, στους μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους, που περιμένουν στην γωνία την πλήρη υποβάθμιση των υπηρεσιών στους Δήμους, για να εμφανιστούν ως σωτήρες, την ίδια στιγμή που θα μεγαλώνουν τα κέρδη τους.

Πριν λίγες ημέρες σε συνάντηση με τον Υπουργό, αναδείξαμε το οξυμένο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει ο Δήμος μας αφού η συγκεκριμένη απόφαση πετά στο δρόμο 46 εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου, γεγονός που δυσκολεύει περισσότερο τη λειτουργία της υπηρεσίας.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Κανένας να μην εφησυχάσει! Κανένας να μη σκεφτεί ατομικά! Σήμερα είναι συνάδελφός μας, αύριο θα είναι ο ίδιος!

Ο αγώνας και η πάλη μας μπορεί να τους ακυρώσει τα σχέδια! Αλλά πρέπει να είναι οργανωμένη και να χτυπά στην καρδιά του προβλήματος, να μη στέκεται σε οδηγίες και υποσχέσεις, αυτές τις είδαμε σε ότι αφορά συντάξεις και ασφάλιση.

ΟΛΟΙ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 10 π.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ (πλατεία Δημαρχείου)

Στη σύσκεψη φορέων συμμετείχαν και στηρίζουν το δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων εκπρόσωποι των παρακάτω φορέων: Σύλλογος Εργαζόμενων του Δήμου Χαϊδαρίου, Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων εργαζόμενων του Δήμου Χαϊδαρίου, Σωματείο Εργαζομένων στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο, Σωματείο Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί, Σωματείο Εργαζομένων ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Αιγάλεω- Αγίας Βαρβάρας- Χαϊδαρίου, Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Χαϊδαρίου, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαϊδαρίου, Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Χαϊδαρίου, Παράρτημα Χαϊδαρίου ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Χαϊδαρίου (ΟΓΕ), Σύλλογος Θεσσαλών Χαϊδαρίου «Η Θεσσαλική Γη», ΕΣΤΙΑ Κρητών Χαϊδαρίου, Σύλλογος Πυργουσών Χαϊδαρίου, Παλαίμαχοι Θριάμβου Χαϊδαρίου, ΑΟ Αστέρας Χαϊδαρίου, ΑΕ Δάσους Χαϊδαρίου, ΑΟ Πήγασος Χαϊδαρίου, Εξωραϊστικός Σύλλογος Δαφνίου, Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Αφαίας, Χριστοδούλειο Ίδρυμα, Σύλλογος ΑμΕΑ Γέφυρα Ζωής, Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, Εξωραϊστικός Σύλλογος Δάσους Χαϊδαρίου, Αθλητική Ένωση Χαϊδαρίου και Γ.Σ Δάφνης Δαφνίου.


Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ