ΤΟΠΙΚΑ

Δαφνί: επικίνδυνοι ασθενείς χωρίς φύλαξη

dafniΣήμα κινδύνου εκπέμπουν ξανά οι νοσηλευτές του ΨΝΑ για τα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν στο νοσοκομείο. Αφορμή στάθηκε η λήξη –και μη ανανέωση για οικονομικούς λόγους– της σύμβασης με εταιρεία φύλαξης για έναν εκ των ακαταλόγιστων ασθενών, ο οποίος είχε προκαλέσει τη μοιραία πυρκαγιά του Σεπτεμβρίου 2015. Οπως τονίζει ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ Ν. Αττικής, στο Δαφνί νοσηλεύονται περίπου 90 επικίνδυνοι ασθενείς που έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής, και το προσωπικό του ΨΝΑ βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο ζωής.

Οι νοσηλευτές καταγγέλλουν ότι δεν έχει γίνει πρόοδος για την προστασία του προσωπικού και καλούν τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας να προχωρήσουν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, όπως φύλαξη των «επικίνδυνων» ασθενών από εκπαιδευμένο φυλακτικό προσωπικό, δημιουργία δωματίων κατάλληλα διαμορφωμένων για τη νοσηλεία τους κ.ά.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ