ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν απέκλεισε έξοδο από την κυβέρνηση ο Πάνος Σκουρλέτης

Παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις έκανε ο Πάνος Σκουρλέτης τον οποίο πληροφορίες θέλουν να αποτελεί το πρόσωπο-κλειδί του επερχόμενου ανασχηματισμού, καθώς η μετακίνησή του στο κόμμα, ξεκλειδώνει «ντόμινο αλλαγών».

Λίγο πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού αλλά και τον ανασχηματισμό, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε –ως προς την πιθανή μετακίνησή του- ότι και στον προηγούμενο ανασχηματισμό ο ίδιος πρωταγωνιστούσε σε σενάρια μετακίνησης.

Αποκάλυψε ότι για το θέμα έχει συζητήσει με τον πρωθυπουργό αναφέροντας χαρακτηριστικά, στο ραδιόφωνο 24/7:

«Μα είναι δυνατόν να μη συζητάμε με τον πρωθυπουργό, με τον οποίο έχουμε κοινή πορεία, τέτοιες σκέψεις; Τα τελευταία χρόνια υπήρξε βίαιη μετάγγιση στελεχιακού δυναμικού από το κόμμα στην κυβέρνηση».

Ως προς τη θέση του γραμματέα πάντως και αν βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να αναλάβει αυτό το ρόλο, δεν έδειξε να είναι αρνητικός και –μάλλον- φάνηκε να ανοίγει παράθυρο υποστηρίζοντας ότι πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η σχέση κόμματος – κυβέρνησης. «Το κόμμα δεν είναι κυβερνητικό παραμάγαζο θα υπάρχει και μετά την κυβέρνηση» υποστήριξε σημειώνοντας ότι:

«Δεν υπάρχουν προσωποπαγείς θέσεις. Τον γραμματέα τον εκλέγει η ΚΕ, τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου την καθορίζει ο πρωθυπουργός. Το βέβαιο είναι ότι θα γίνει ανασχηματισμός. Είναι μια κομβική στιγμή για τη χώρα και για την κυβέρνηση. Και αν το επιθυμούσα ή δεν το επιθυμούσα (να μετακινηθώ στο κόμμα) δεν θα το συζητούσα σε κανένα ραδιόφωνο. Υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης του ειδικού βάρους του κόμματος, υπάρχει και ανάγκη αναδιάταξης στο εσωτερικό της κυβέρνησης».

Το σημείο όμως που έχει επίσης ενδιαφέρον είναι οι απαντήσεις που έδωσε ο υπουργός εσωτερικών σε σχέση με τη φονική πυρκαγιά και ιδιαίτερα με τα αίτιά της. Ο Πάνος Σκουρλέτης φάνηκε να παίρνει αποστάσεις από την εκδοχή που παρουσίασε σε διακαναλική συνέντευξη τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την οποία διατυπώθηκαν υπαινιγμοί για δράση εμπρηστών και στόχο αποσταθεροποίησης.

«Οι ασύμμετροι κίνδυνοι έχουν περισσότερο να κάνουν με την έκταση των φαινομένων» απάντησε ο υπουργός εσωτερικών αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τις αμέσως επόμενες ημέρες (Από την πυρκαγιά) έχω μιλήσει για το πως προσέγγισα αυτή την υπόθεση, βάζοντας πολλά ερωτηματικά. Βάζοντας πιο στέρεες απαντήσεις και μέσα από την έρευνα που διεξάγεται αυτή τη στιγμή».

Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι όλο το τελευταίο διάστημα  δεν ήταν σε αυτό το μήκος κύματος  οι τοποθετήσεις και τα σενάρια αυτά ααφορούσαν την συζήτηση των πρώτων ημερών. Κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι» είπε ο κ.Σκουρλέτης συμπληρώνοντας ότι έγινε μεγάλη συζήτηση και για τις χρόνιες στρεβλώσεις και για τις συλλογικές ευθύνες.

Ειδικά για τα σενάρια «ασύμμετρων απειλών» ο κ.Σκουρλέτης πήρε σαφώς απόσταση, αναφέροντας: «Κάποιες πρώτες εκτιμήσεις υπάρχουν . Ανολοκλήρωτες…..Είναι φανερό ότι τα πρώτα εικοσιτετράωρα κάποιος να τα ψάχνει όλα και να θέτει ερωτήματα. Οφείλει να το κάνει αυτό, αλλά κάποια αποσαφηνίζονται σε σχέση με την εξέλιξη των γεγονότων αυτών».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ