ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν βρίσκουμε αριστερούς να διορίσουμε σε θέσεις ευθύνης» ισχυρίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ

Αντικείμενο συζητήσεων και πλήθους καυστικών σχολίων αποτελεί από χθες, στους διαδρόμους της Βουλής, η επιλογή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσουν ευθέως και επισήμως ότι σχεδόν αντιμετωπίζουν σοβαρό «κομματικού χαρακτήρα» πρόβλημα στελέχωσης των θέσεων ευθύνης στον κρατικό μηχανισμό, καθώς οι ιδεολογικά προσκείμενοι στον μεγάλο κυβερνητικό εταίρο πολίτες, δεν είναι «πρόθυμοι» να αναλάβουν τέτοιες θέσεις.

Οι σχετικές διαβεβαιώσεις δόθηκαν στο περιθώριο της συζήτησης πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, και στη σκιά μιας τριετούς θυτείας στην κυβερνητική εξουσία, που σημαδεύεται από διαρκείς καταγγελίες για διορισμούς με κομματικό χρώμα σε κάθε είδους τέτοιες θέσεις ευθύνης.

Υπενθυμίζεται, όσον αφορά το σχέδιο νόμου που εισήχθη σήμερα προς ψήφιση από την Ολομέλεια, ότι με αφορμή ορισμένες ρυθμίσεις του πολλές πτέρυγες της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι στοχεύει στην «κομματική άλωση της διοίκησης της εκπαίδευσης» – όπως χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, είπε ο ειδηγητής της ΝΔ Ι.Ανδριανός.

Μια πρώτη απάντηση στην κριτική της αντιπολίτευσης επιχείρησε να δώσει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τρ.Μηταφίδης: «Επειδή σας βλέπω πάρα πολύ ανήσυχους ότι «μ’ αυτό το νομοσχέδιο θα κομματικοποιήσουμε την εκπαίδευση», θέλω, να σας πω το εξής. Ο δικός μας ο κόσμος είναι απρόθυμος, ν’ αναλάβει διοικητικές θέσεις», είπε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Δ.Μπαξεβανάκης σημειώνοντας ότι ο κ. Μηταφίδης έχει δίκιο, είπε με τη σειρά του: «Πήρα το λόγο μόνο για το γεγονός ό,τι επαναλαμβάνεται συστηματικά από τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης, ότι με το παρόν νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να στηρίξει τα δικά του παιδιά, να στήσει το κομματικό του κράτος και να επιλέξει στις θέσεις ευθύνης, τους δικούς της ανθρώπους». Και ο υφυπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων συμπλήρωσε: «Μην ανησυχείτε γι’ αυτό συνάδελφοι. Οι αριστεροί άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται στην μεγάλη τους πλειοψηφία για τις καρέκλες.

Δεν βρίσκουμε για πολλές θέσεις ανθρώπους πρόθυμους για να αναλάβουν αυτές τις θέσεις ευθύνης. Μην ανησυχείτε»

Μέσω
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ