ΑΠΟΨΕΙΣ

“Δεν είναι απατεώνες, είναι Συριζαίοι”

Του Μάνου Βουλαρίνου

Την Τρίτη ο σύντροφος βουλευτής Γάκης, αναφερόμενος στις κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του δημοσίου, είπε επί λέξη: «Δεν είναι κατασχέσεις, είναι αφαίρεση χρημάτων από κάποιους λογαριασμούς»

Την Τετάρτη ο σύντροφος στειρωτής Τσιρώνης, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, είπε επί λέξη: «Δεν λέγεται κατάσχεση, απλώς αφαιρούνται τα λεφτά από το λογαριασμό διότι τα χρωστούν στο κράτος»


Οι δύο αυτοί σύντροφοι πέρα από το ότι δίνουν απάντηση στο ερώτημα «Είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γνήσιοι ηλίθιοι ή απλώς φαντάζονται ότι απευθύνονται μόνο σε ηλίθιους και μιλούν αναλόγως;» (η απάντηση είναι «και τα δύο») με έκαναν να αποπειραθώ να βρω κι άλλες συριζαϊκές περιγραφές και ερμηνείες προκειμένου να βοηθήσω συμπολίτες που θέλουν να ξεγελάσ… να γοητεύσουν άλλους συμπολίτες. Φαντάστηκα τον εαυτό μου συριζαίο συνήγορο υπεράσπισης, ή συριζαίο καλεσμένο σε  πάνελ ή συριζαίο συζητητή σε καφενείο ή συριζαίο γενικά και αόριστα. Προσπάθησα σκληρά να φτάσω το θράσος και την ανοησία των παρατρεχάμενων του Αλέκση, δεν είμαι βέβαιος ότι τα κατάφερα, αλλά έκανα μια αρχή. Ένα μικρό βήμα για μένα που μπορεί να γίνει ένα μεγάλο άλμα για την ανθρωπότητα.

«Δεν είναι βιασμός κύριε πρόεδρε, είναι μια κατά το ήμιση ακούσια ερωτική συνεύρεση».

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για δολοφονία κύριοι δικαστές. Είναι μια απλή, μια συνηθισμένη, υποβοήθηση μετάβασης σε μια κατάσταση πέραν της ένβιας».

«Η κλοπή είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Το πορτοφόλι σου στην τσέπη μου είναι μια κλασσική περίπτωση μεταστέγασης αντικειμένου. Τίποτα περισσότερο».

«Φυσικά και δεν σε απάτησα αγάπη μου. Απλώς, προέβην σε μια προσωρινή αντικατάσταση προσώπου προς συνουσίαν».

«Ε όχι και πρεζάκι. Στην πραγματικότητα υφίσταμαι τις συνέπειες της κατανάλωσης ουσιών που αλλάζουν την ψυχοπνευματική κατάσταση. Θα μπορούσες να με χαρακτηρίσεις έναν πνευματικό εξερευνητή. Έχεις 50 λεπτά να πάρω μια τυρόπιτα;».

«Κακώς μιλάμε για δωροδοκία. Το σωστό είναι να πούμε για  προσπάθεια σύσφιξης της σχέσης δύο ανθρώπων με υλικά μέσα».

«Όχι και σεξουαλική παρενόχληση η υπενθύμιση μιας σχέσης εξουσίας με σκοπό την ερωτική απόλαυση».

«Δεν αντέγραφα κύριε. Το γραπτό του Θανάση εισήρθε στην ακτίνα οράσεως μου κι αυτό είναι όλο».

«Κάπως υπερβολικό να μιλάμε για δειλία ενώ έχουμε να κάνουμε με αυξημένη προσοχή και εγρήγορση προς αποφυγήν συγκεκριμένων κινδύνων».

«Δεν σας επιτρέπω να με αποκαλείτε ψεύτη. Το μόνο που κάνω είναι να περιγράφω κάποιες εναλλακτικές πραγματικότητες».

«Σε καμιά περίπτωση δεν θα με έλεγα καραφλό. Η πιο ακριβής περιγραφή είναι άνθρωπος περιορισμένης τριχοφυίας στο πάνω μέρος του κεφαλιού».

«Ο διαιτητής Παράγκας ουδέποτε υπήρξε στημένος. Απλώς κάνει συμφωνίες προκειμένου να μην αφήνει την εξέλιξη των αγώνων στην τύχη».

«Φυσικά και δεν είμαι απατέωνας. Είμαι απλώς συριζαίος. Και μπράβο μου».

Μέσω
Athens Voice

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ