ΤΟΠΙΚΑ

Δεν "περπατούν" οι συνδέσεις με την αποχέτευση σε Μαγούλα και Μάνδρα

Αρχείο
Αρχείο

Επιπλέον έξι μήνες θα δώσει για την επιδότηση της σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης στο Θριάσιο, η ΕΥΔΑΠ, καθώς δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανταπόκριση από τους δημότες της περιοχής. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο μέτρο, τέθηκε σε εφαρμογή τον περασμένο Σεπτέμβριο για να ενισχύσει τον αριθμό των συνδέσεων στη Δυτική Αττική, αλλά δεν έχει ‘’περπατήσει’’ όπως αναμενόταν. Πάντως η ΕΥΔΑΠ αισιοδοξεί ότι, μετά και τον πρόσφατο έλεγχο στα έργα αποχέτευσης στο Θριάσιο, ο κίνδυνος μιας νέας ευρωκαταδίκης απομακρύνεται οριστικά. Τον περασμένο Νοέμβριο, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Εργων του υπουργείου Οικονομικών έλεγξε τα δύο βασικά έργα στην περιοχή, τα οποία έχουν κατασκευαστεί με κοινοτικούς πόρους: τους βασικούς συλλεκτήρες και τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων στο Θριάσιο, καθώς και την αποχέτευση ανατολικού και δυτικού τομέα (δευτερεύον δίκτυο). Οπως αναφέρεται στην έκθεση ελέγχου κι επισημαίνει η Καθημερινή, τα έργα έχουν ολοκληρωθεί, εκτός από ένα τμήμα 7% των δικτύων αποχέτευσης, το οποίο όμως δεν επηρεάζει τη λειτουργικότητα του συνόλου. Τα αποτελέσματα των ελέγχων εκτιμάται ότι θα απομακρύνουν το ενδεχόμενο μιας δεύτερης ευρωκαταδίκης για τα λύματα του Θριασίου.

Στόχος ήταν να συνδεθούν 3.000 κτίρια, αλλά μέχρι στιγμής έχουν συνδεθεί ελάχιστα

Πάντως, ο αριθμός των νοικοκυριών που έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης στους δήμους της Δυτικής Αττικής εξακολουθεί να είναι μικρός. Αιτία, το κόστος σύνδεσης (από το κτίριο στον αγωγό που περνά μπροστά από κάθε σπίτι), το οποίο βαρύνει τον καταναλωτή και την περίοδο αυτή είναι δυσβάσταχτο στις περιοχές χαμηλών εισοδημάτων. Ετσι, τον περασμένο Σεπτέμβριο η ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε ότι θα παράσχει επιδότηση 1.500 ευρώ (συν ΦΠΑ) σε όσους υποβάλλουν αίτημα σύνδεσης, την οποία ο καταναλωτής αποπληρώνει με δόσεις σε διάστημα 5 ετών. Ετσι προ ημερών το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να παρατείνει το μέτρο μέχρι το τέλος Ιουνίου και να απευθυνθεί πιο εντατικά στους κατοίκους της Μάνδρας και της Μαγούλας, όπου οι συνδέσεις είναι ελάχιστες.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ