ΤΟΠΙΚΑ

ΔΕΣΦΑ: Τροφοδοτεί με φυσικό αέριο το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου

desfa800Ξεκίνησε από το ΔΕΣΦΑ η τροφοδότηση των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου με φυσικό αέριο την περασμένη Τετάρ τη. Το διυλιστήριο Ασπροπύργου χρησιμοποιεί, πλέον, ως καύσιμο το φυσικό αέριο για τη λειτουργία δύο αεριοστρόβιλων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και της μονάδας Fuel Gas. Η συμφωνία του έργου μεταξύ των δύο εταιρειών υπογράφηκε τον Μάιο του 2014 και η ολοκλήρωσή του πραγματοποιήθηκε από το ΔΕΣΦΑ στον προγραμματισμένο χρόνο. Το έργο περιελάμβανε εργασίες μετατροπών και αναβάθμισης του υφιστάμενου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του Μετρητικού / Ρυθμιστικού σταθμού του ΔΕΣΦΑ στον Ασπρόπυργο.

Κωνσταντίνος Ξιφαράς Η σύνδεση του διυλιστηρίου με το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου συμβάλλει μεταξύ άλλων στην ανάπτυξη της οικονομίας

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς, δήλωσε: «Η σύνδε ση του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου με το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου αποτελεί ένα έργο επωφελές και για τις δύο εταιρείες, διότι, αφενός, συμβάλλει στην αύξηση της κατανάλωσης του φυσικού αερίου και, αφετέρου, στην αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της εγχώριας βιομηχανίας και στην ανάπτυξη της ελλη νικής οικονομίας». Σημειώνεται ότι, πέραν της ολοκλήρωσης του έργου σύνδεσης του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου, υλοποιείται το έργο σύνδεσης με φυσικό αέριο και του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ Ελευσίνας, το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί από το ΔΕΣΦΑ στο τέλος του 2014.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ