ΤΟΠΙΚΑ

«Δημιουργούμε μαζί!» ο συνδυασμός του Θάνου Τζήμερου για την Περιφέρεια Αττικής

Την περιφέρεια Αττικής με τον «υπερκομματικό κεντρώο συνδυασμό Δημιουργούμε μαζί!» θα διεκδικήσει ο Θάνος Τζήμερος στις επικείμενες εκλογές της 18ης Μαΐου.

Ο κ. Τζήμερος παρουσίασε χθές τον συνδυασμό του και τους τρεις υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες, τον οικονομολόγο Γιάννη Σαρρή, τον μηχανολόγο και στέλεχος επιχειρήσεων Κώσταντίνο Ψαραδέλη και τον διεθνολόγο Αθανάσιο Γραμμένο.

Ο αγώνας εστιάζεται, όπως ανέφερε ο κ. Τζήμερος, στην επικράτηση των αρχών της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της λογοδοσίας στη δημόσια ζωή, στον σχεδιασμό όχι για το σήμερα, αλλά σε βάθος χρόνου, με δουλειά στα δίκτυα, τις υποδομές, τη διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων, την παραγωγική οικονομία, την εκπαίδευση και την κοινωνική συνοχή. Όλα αυτά με την ενεργή συμμετοχή του πολίτη στη λήψη αποφάσεων, μέσω ενημέρωσης, διαβούλευσης και ψηφοφορίες με τη συμμετοχή όλων των πολιτών της Αττικής, είπε.

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι σε μία Ελλάδα που πρέπει να αλλάξει, οι περιφέρειες καλούνται να επιλέξουν αν θα συνεχίσουν να είναι εστίες κομματικών συναλλαγών και εξυπηρετήσεων, ή αν θα αποτελέσουν τα βασικά κύτταρα δημιουργίας και ανάπτυξης και τόνισε την ανάγκη εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση, στο οποίο η περιφέρεια θα έχει πρωτεύοντα ρόλο.

Ο συνδυασμός «Δημιουργούμε μαζί!» στην Περιφέρεια Αττικής, όπως είπε, «εκπροσωπεί ένα κίνημα πολιτών, το οποίο προτείνει έναν διαφορετικό πολιτικό πολιτισμό συμμετοχής και συνεργασίας και καλεί όλους τους ενεργούς πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό μας» με στόχο «να μετατρέψει την Περιφέρεια Αττικής σε πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης σε κάθε τομέα: το περιβάλλον, την παιδεία, την κοινωνική αλληλεγγύη, αξιωποιώντας όλους τους πόρους που διαθέτει η Περιφέρεια για τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας στην παραγωγική οικονομία, για την αντιμετώπιση της ανεργίας και ιδιαίτερα της ανεργίας των νέων».

Διαφήμιση

Ο Κωστής Ψαραδέλης, σημείωσε ότι ο σκοπός του συνδυασμού είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η ανάπτυξη δικτύου κοινωνικής προστασίας, η ενεργοποίηση των πολιτών και η ξεκάθαρη λογοδοσία για κάθε ευρώ που ξοδεύεται από την περιφέρεια.

Ο Γιάννης Σαρρής, επισήμανε ότι κεντρικός αντίπαλος του συνδυασμού είναι η ανεργία και ιδιαίτερα η ανεργία των νέων και δεσμεύτηκε για εστίαση στην αξιοποίηση των πόρων της περιφέρειας για την επανεκκίνηση της παραγωγικής οικονομίας.

Τέλος ο Αθανάσιος Γραμμένος, σημείωσε την ανάγκη πλήρους απογαλακτισμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης από τον κομματικό σωλήνα κι επισήμανε την ανάγκη για έναν στρατηγικό σχεδιασμό βασισμένο στις ανάγκες των πολιτών της περιφέρειας με τουλάχιστον δεκαετή ορίζοντα.

 

Φωτο: Αγγελική Παναγιώτου

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!