ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Pulse: Διψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ και πεντακομματική Βουλή

Με διψήφια διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24.

Στην πρόθεση ψήφου (με όλες τις απαντήσεις) η ΝΔ προηγείται με 29%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19% .

Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 8%, η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 1,5% ενώ με ποσοστό 1% έπονται Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση.

Το 2,5% δηλώνει ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 8%.

Το 4% των ερωτηθέντων δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ» , το 4% απαντά ότι θα ψήφιζε «λευκό ή άκυρο» και το 6% ότι θα απείχε.

Στην πρόθεση ψήφου με Αναγωγή επί των Εγκύρων (Χωρίς Λευκό/Άκυρο/Αποχή) η ΝΔ προηγείται με 32% έναντι ποσοστού 21% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 9%, η Χρυσή Αυγή με 8,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 2%, ενώ με ποσοστό 1% έπονται Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 8,5%.

Το 65% υπέρ των συλλαλητηρίων για το Σκοπιανό

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ευρήματα , αντίθετο σε μία σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» τάσσεται το 59% των πολιτών, σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση της εταιρείας Pulse για το κανάλι Action 24, τη στιγμή που το 35% δηλώνει ότι συμφωνεί.

Το 40% απαντά ότι «σίγουρα διαφωνεί» στη σύνθετη ονομασία, ενώ 19% δηλώνει ότι «μάλλον διαφωνεί», ενώ 18% δηλώνει ότι «μάλλον συμφωνεί» ενώ το 17% «σίγουρα συμφωνεί». Το 6% των ερωτηθέντων δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Ενόψει του νέου συλλαλητηρίου της Κυριακής, συνολικά το 65% των ερωτηθέντων αξιολογεί «σίγουρα θετικά» (49%) και «μάλλον θετικά» (16%) τα συλλαλητήρια και αντίστοιχες ενέργειες για το θέμα της ονομασίας.

Το 23% των πολιτών κρίνει «μάλλον αρνητικά» (11%) και «σίγουρα αρνητικά» (12%) τα συλλαλητήρια, ενώ 12% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Παράλληλα, το 72% των ερωτηθέντων θεωρούν το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ «πολύ» ή «αρκετά σημαντικό» για την Ελλάδα.

Όσον αφορά τους πολιτικούς ηγέτες, το 32% των ερωτώμενων δηλώνουν ότι εμπιστεύονται περισσότερο τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείριση και λύση του ονοματολογικού, έναντι του 24% που δηλώνει ότι εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα. 14% δηλώνει ότι εμπιστεύεται το ίδιο και τους δύο, ενώ 30% απαντά «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ