ΤΟΠΙΚΑΧΑΪΔΑΡΙ

Δημοτικό συσσίτιο ετοιμάζεται στο Χαϊδάρι

Σε αναβάθμιση των κοινωνικών δομών του Δήμου μας, προσβλέπει η δημοτική αρχή. Στόχος της είναι η ανακούφιση ανήμπορων αλλά και κοινωνικά αδύναμων συνδημοτών μας, που καθημερινά δίνουν μάχη για την επιβίωση τους, με ανάπτυξη κοινωνικού παντοπωλείου και συσσιτίου στο Χαϊδάρι.
Αυτό πληροφορήθηκα μιλώντας με τον δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο, που με διαβεβαίωσε ότι η δημοτική αρχή αναζητάει κατάλληλο χώρο προκειμένου να στεγάσει και να λειτουργήσει ένα οργανωμένο συσσίτιο και αναβαθμισμένο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου (δεν πρέπει να συγχέεται με το Κοινωνικό Παντοπωλείο Χαϊδαρίου- Αιγάλεω, απέναντι από το Ταχυδρομείο, που λειτουργεί η ΜΚΟ ΚΙΠΟΔΑ, για λογαριασμό του Υπ. Εργασίας).
Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος
Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος

Στόχος τής διοίκησης του Δήμου είναι οι υπηρεσίες παρασκευής φαγητού και διανομής τροφίμων να στεγαστούν σε δημοτικό ακίνητο. Αν όμως κριθεί πως δεν υπάρχει κατάλληλο κτήριο, θα καταφύγουν σε μίσθωση ακινήτου μέσα από διαγωνισμό. Παράλληλα θα προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού για την επάνδρωση τους, με ανάλογη προκήρυξη.

Σημειώνω πως, ενώ σχεδόν όλοι οι Δήμοι του Λεκανοπεδίου λειτουργούν έστω και υποτυπωδώς ένα κοινωνικό παντοπωλείο, μετρημένοι στα δάχτυλα είναι όσοι λειτουργούν οργανωμένο συσσίτιο.
Μέχρι σήμερα στο Δήμο μας μαγειρεύονται ελάχιστες μερίδες για τις ευπαθείς ομάδες, στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό στα Κουνέλια. Η διανομή του φαγητού γίνεται κατά τις μεσημεριανές ώρες στην αίθουσα του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνας.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ