ΤΟΠΙΚΑ

Δημόσιο ΙΕΚ από Οκτώβρη στα Άνω Λιόσια, μετά από ενέργειες του Δήμου Φυλής

pizap.com14433561878401Το νέο ΙΕΚ θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του 2ου ΕΚ και του ΕΠΑΛ Άνω ΛιοσίωνΙδρύθηκε, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Φυλής και της εκπαιδευτικής Κοινότητας, το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Φυλής (ΙΕΚ). Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2015 και ήδη από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει ανακοίνωση σχετικά με τις ειδικότητες του νέου ΙΕΚ. Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου και με δεδομένο ότι το νέο ΙΕΚ θα πρέπει να λειτουργήσει από 20 Οκτωβρίου 2015, οι ειδικότητες δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις τέσσερις, με προοπτική να διπλασιασθούν μέσα στο 2016. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ανάμεσα σε παράγοντες του Δήμου Φυλής και εκπαιδευτικούς τέθηκαν οι άξονες πάνω στις οποίους θα κινηθούν ώστε να λειτουργήσει άμεσα το ΙΕΚ.

Όπως όλα δείχνουν οι ειδικότητες θα επιλεγούν με δύο κριτήρια: Πρώτον να ανταποκρίνονται στη ζήτηση των υποψηφίων σπουδαστών και δεύτερον να μπορούν να εξυπηρετηθούν από το 2ο ΕΚ, όπου λειτουργούν 18 εξοπλισμένα εργαστήρια. Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η άμεση ανάγκη συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών στο ΕΠΑΛ και στο 2ο ΕΚ. Προς την κατεύθυνση αυτή ο Δήμος Φυλής, δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα τη σχετική διαδικασία και ήδη ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Νίκος Χατζητρακόσιας έχει πραγματοποιήσει τις αναγκαίες αυτοψίες, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας που θα συντάξει το ταχύτερο δυνατό τις μελέτες. Αξίζει να αναφερθεί ότι για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Δημόσιου ΙΕΚ ο Δήμος Φυλής έχει ήδη εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2015 πίστωση 5χιλ. ευρώ. Το νέο Δημόσιο ΙΕΚ θα λύσει σημαντικά προβλήματα επαγγελματικής κατάρτισης των νέων της περιοχής, που αναγκάζονταν να εγγραφούν σε ΙΕΚ άλλων περιοχών της Αττικής, χάνοντας πολλές εργατοώρες και κόμιστρα για τις μετακινήσεις τους.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς. «Η ίδρυση του ΙΕΚ, εν μέσω των μεγάλων δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας, αποτελεί επιτυχία της εκπαιδευτικής κοινότητας που έβαλε πλάτη και την ευχαριστώ ιδιαιτέρως. Ταυτόχρονα αποτελεί και επιτυχία του Δήμου Φυλής που στήριξε το αίτημα κι επωμίσθηκε μέρος των εξόδων λειτουργίας του ΙΕΚ. Είμαι βέβαιος ότι οι νέοι της περιοχής μας θα αξιοποιήσουν τη νέα δομή, αποκτώντας επαγγελματικά προσόντα σε μια εξαιρετικά δύσκολη αγορά εργασίας. Χαιρόμαστε που είμαστε η διοίκηση που ανήγειρε το νέο κτίριο του ΕΠΑΛ, στο οποίο δίνεται, μετά την ίδρυση του ΙΕΚ νέος αναβαθμισμένος ρόλος», τόνισε ο Χρήστος Παππούς.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ