ΤΟΠΙΚΑ

Διήμερες εκδηλώσεις για την γιορτή της Ανάληψης στη Μαγούλα

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και άρτια οργάνωση, διεξήχθησαν οι διήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της  Ανάληψης στην κεντρική πλατεία της Μαγούλας την Πέμπτη 21/5/2015 και την  Παρασκευή 22/5/2015, που συνδιοργάνωσαν η Δημοτική  Ενότητα  Μαγούλας και  το Τμήμα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ.   Π.Α.Κ.Π.Π.Α.

Παρευρέθησαν οι σεβαστοί πατέρες της εκκλησίας της Ανάληψης , ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Μαγούλας κ. Χαράλαμπος Ανδρώνης, η αντιδήμαρχος Ελευσίνας κ. Δέσποινα Οικονόμου, η πρόεδρος του τμήματος πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. κ. Μαρία Βασιλείου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κων/να Μαρούγκα και κ. Ειρήνη Σκανδάλη, η διοικητική σύμβουλος του Π.Α.Κ.Π.Π.Α κ. Μαρία Καρέλλου, οι πρόεδροι των συλλόγων, Γυναικών Μαγούλας κ. Σπυριδούλα Παναγοπούλου,    Ποντίων Μαγούλας κ. Ηλίας Τσερακίδης, Πελλοπονησίων κ. Ντίνα Τριλίκη, Κερκυραίων κ. Θεόφιλος Δολιανίτης , Εθελοντών Θριασίου Πεδίου κ.Ιωάννης Καλυμνάκης, η κοινωνική λειτουργός του Κ.Α.Π.Η. Ελευσίνας κ. Κατερίνα Μαρούγκα καθώς και η προϊσταμένη των παιδικών Σταθμών κ. Κατερίνα Κολιοφώτη.

analipsi_magoula_choroi_1Οι  εκδηλώσεις  άρχισαν  την  Πέμπτη  με    παραδοσιακούς χορούς στην κεντρική πλατεία μπροστά στην εκκλησία,  με την  συμμετοχή  των παιδικών  τμημάτων  και των ενηλίκων από τον Σύλλογο γυναικών Μαγούλας, από τα τμήματα του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α  παραδοσιακών χορών και του Κ.Α.Π.Η. και τέλος από τον σύλλογο Ποντίων Μαγούλας με ορχήστρες  από νέους και καλούς μουσικούς της περιοχής μας .

analipsi_magoula_ta_paidia_fitevoun_2Την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν  δράσεις από παιδιά των Παιδικών Σταθμών, που φύτεψαν λουλούδια  και δημιούργησαν κατασκευές  σε συνδιασμό με την υπάρχουσα έκθεση λουλουδιών και στη συνέχεια απολαύσαμε μελωδίες από την μπάντα της φιλαρμονικής του Δήμου Ελευσίνας, με τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ.Χρήστου Μαρούγκα  και  εξαιρετικές εκτελέσεις τραγουδιών από τις  χορωδίες των μελών των  Κ.Α.Π.Η. των Δήμων Ελευσίνας, Αυλώνας, Μεγάρων και Νέας  Περάμου.

Τις  εκδηλώσεις  χαιρέτησε ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Μαγούλας κ. Χαράλαμπος Ανδρώνης. Εν συνεχεία η πρόεδρος του. Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α στο λόγο της   αναφέρθηκε στην  κοινή πορεία της θρησκευτικής  παράδοσης και  του πολιτισμού. Tόνισε ότι με τον εορτασμό μπροστά στις δύο εκκλησίες ανασύρονται μνήμες και ζωντανεύει το  πανηγύρι της Μαγούλας,  όπως γινότανε τα παλιά χρόνια, που οι Μαγουλιώτες έστρωναν κοινό τραπέζι στην πλατεία, σαν να ήταν μία οικογένεια , χόρευαν και γλεντούσαν αρχικά μπροστά στο μικρό εκκλησάκι του  Αγίου Δημητρίου  , ένα σημαντικό μεταβυζαντινό κτίσμα κατασκευασμένο, πριν από την Επανάσταση του 1821 και αργότερα μετά το 1885 μπροστά στον σημερινό ναό που τιμά τη μνήμη της Ανάληψης.
Το μέλος του συλλόγου Ποντίων Μαγούλας κ. Μαρία Παπαδοπούλου, διάβασε το μήνυμα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας για την γενοκτονία της 19ης Μαΐου του 1919.

analipsi_magoula_filarmoniki_chorodies_6analipsi_magoula_filarmoniki_chorodies_1Εξαιρετικές συμμετοχές μικρών και μεγάλων , υπέροχα χορευτικά , μελωδίες της φιλαρμονικής και χορωδίες από την υπέροχη Τρίτη ηλικία μας συγκίνησαν και απέδειξαν πως ο πολιτισμός  σμίγει τους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν.
Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες και σε όσους εργάστηκαν για την επιτυχία των εκδηλώσεων.Το Ν.Π.Δ.Δ.  Π.Α.Κ.Π.Π.Α. θα προβεί στην διοργάνωση εκδηλώσεων  με ιστορικές Αναδρομές και   έρευνες   για   την  ανάδειξη της  σημαντικής   πολιτιστικής
κληρονομιάς   της Μαγούλας , αναζητώντας την συνεργασία  με φορείς, ειδικούς και δημότες Μαγούλας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ