ΤΟΠΙΚΑ

Διακίνηση λαθραίων φαρμάκων σε Ασπρόπυργο και Βάρη

ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ λαθραίων φαρμάκων «υψηλού κόστους» γινόταν από εταιρεία μεταφοράς και αποθήκευσης εμπορευμάτων στην περιοχή του Ασπροπύργου , ενώ προέκυψε κι η εμπλοκή φαρμακευτικής εταιρείας, ελληνικών συμφερόντων, με έδρα στα Σκόπια. Στο πλαίσιο έρευνας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διενεργήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι σε δύο εταιρείες διαμεσολάβησης και μεταφοράς στον Ασπρόπυργο και τη Βάρη , όπου και διαπιστώθηκε ότι εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμακευτικών σκευασμάτων. Αναλυτικότερα, στην εταιρεία στον Ασπρόπυργο με κύρια δραστηριότητα τις οδικές μεταφορές εμπορευμάτων και δευτερεύουσα άλλες υπηρεσίες αποθήκευσης, προέκυψε ότι εκτός από υπηρεσίες προσωρινής εναπόθεσης των διακινούμενων φαρμάκων, παρέχονταν και υπηρεσίες αποθήκευσης φαρμάκων, χωρίς να υφίσταται η απαιτούμενη άδεια από τον Ε.Ο.Φ., γεγονός που αποτελεί διοικητική παράβαση της φαρμακευτικής νομοθεσίας, και τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο έως 100.000 Ευρώ. Επιπλέον, από την παράνομη διακίνηση φαρμάκων, εκτός από τις ποινικές, προέκυψαν και φορολογικές παραβάσεις σχετικά με τη χονδρική πώληση φαρμάκων, που προορίζονται για ανθρώπινη χρήση.

Για περίπου 2 χρόνια προωθούσαν τα λαθραία φάρμακα

Στη δεύτερη εταιρεία στη Βάρη Αττικής με κύρια δραστηριότητα τις υπηρεσίες διαμεσολάβησης στη μεταφορά αγαθών , κλιμάκια της Αστυνομίας μαζί με υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ), εντόπισαν και κατέσχεσαν πλήθος παραστατικών, από τα οποία προέκυψε ότι, τα υπό έλεγχο φαρμακευτικά προϊόντα εισάγονταν παράνομα στην Ελλάδα, από φαρμακευτική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων με έδρα στην πρωτεύουσα των Σκοπίων και στη συνέχεια μεμονωμένα και σε μικρές ποσότητες αποστέλλονταν, μέσω των εν λόγω εταιρειών, προς χώρες της κεντρικής Ευρώπης και ιδιαίτερα την Ιταλία. Η συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία παράγει φαρμακευτικά σκευάσματα (για θεραπεία κάποιων μορφών καρκίνου κ.α.), η αξία των οποίων τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, είναι ιδιαίτερα υψηλή και σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα ανέρχεται σε κάποιες χιλιάδες ευρώ. Ο υπολογισμός της αξίας των διακινούμενων φαρμάκων και των διαφυγόντων φόρων, για τουλάχιστον δύο (2) χρόνια, που διενεργούνταν η παράνομη διακίνηση ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

Συνεχίζεται η έρευνα

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ το προανακριτικό υλικό μαζί με την έκθεση του Ε.Ο.Φ, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και παράλληλα ο Ε.Ο.Φ. θα επιβάλει ανάλογες διοικητικές κυρώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ