ΤΟΠΙΚΑ

Διακοπή λειτουργίας του διαλυτηρίου πλοίων «Αφοι ΣΑΒΒΑ ΕΠΕ» στην Βλύχα Ελευσίνας

Διακοπή λειτουργίας του διαλυτηρίου πλοίων «Αφοι ΣΑΒΒΑ ΕΠΕ» στην Βλύχα Ελευσίνας
Φωτο: Ecoeleusis

Στη διακοπή της λειτουργίας του διαλυτηρίου πλοίων της εταιρείας «Αφοι ΣΑΒΒΑ ΕΠΕ» στην Βλύχα Ελευσίνας προχώρησε με απόφασή της στις 4/11 η Περιφέρεια Αττικής.
Η απόφαση της Περιφερειάρχου Ρ. Δούρου στηρίχτηκε στο γεγονός ότι η εγκατάσταση λειτουργεί χωρίς την απαιτούμενη έγκριση παραχώρησης χρήσης χώρου της χερσαίας ζώνης λιμένος Ελευσίνας από τον ΟΛΕ.
Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα των διαλυτηρίων πλοίων είχαμε αναφερθεί στις 13 Ιουνίου 2014 καθώς τότε η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνος, είχε παρουσιάσει μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προσωρινή εγκατάσταση διαλυτηρίου πλούων στον κόλπο της Ελευσίνας. Επίσης, λίγες βδομάδες μετά είχαμε δημοσιεύσει την αρνητική γνωμοδότηση του ΔΣ Ελευσίνας , που έλεγε όχι στην εγκατάσταση προσωρινού διαλυτηρίου ναυαγίων στο Καλυμπάκι- όπως είχε προταθεί από τον ΟΛΕ.
Ειδικότερα, τότε το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας γνωμοδότησε αρνητικά στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ), που προτίθετο να εγκαταστήσει διαλυτήριο πλοίων στην περιοχή Καλυμπάκι.
Σύμφωνα με την Μελέτη ο ΟΛΕ θα ανέθετε σε ιδιωτική εταιρεία την ανέλκυση των ναυαγίων, που βρίσκονται στον κόλπο της Ελευσίνας, και τη δημιουργία διαλυτηρίου στο πρώην διαλυτήριο πλοίων του Μπακόπουλου, το οποίο δεν έχει πλέον άδεια για τέτοιου είδους δραστηριότητα.
Να σημειώσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αντιπροτείνει για την διάλυση των πλοίων το χώρο των Ναυπηγείων Ελευσίνας και την ανάληψη του έργου από αυτά.
Η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και ασφαλώς δεν αποτελεί απόφαση για μη πραγματοποίηση των σχεδίων του ΟΛΕ, επεσήμανε σε σχετική του ενημέρωση ο δήμος Ελευσίνας .
Να διευκρινισθεί επίσης ότι η απόφαση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου αναφέρει ξεκάθαρα ότι η ‘’ΑΦΟΙ ΣΑΒΒΑ ΕΠΕ’’ δεν έχει εφοδιασθεί την απαιτούμενη έγκριση περί παραχώρησης χώρου από τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας και πως η παρούσα απόφαση δύναται να ανακληθεί, εφόσον αρθούν οι λόγοι που προκάλεσαν αυτήν, με προσφυγή εντός 15ημέρων. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει κινητικότητα γύρω από το θέμα, καθώς αναμένονται αποφάσεις από τον ΟΛΕ , οι οποίες θα είναι καθοριστικές για την εξέλιξη του θέματος .

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ