ΤΟΠΙΚΑ

Διαφθορά στους Ο.Τ.Α.: Έρχονται Μονάδες Εσωτερικού Ελέγχου

kouik omiliaΟ Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝ.ΕΛ., Τέρενς Κουίκ, μιλώντας την Παρασκευή σε ημερίδα για «Τις Υπηρεσίες Εσωτερικού Ελέγχου για την πάταξη της διαφθοράς», που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία για την Πάταξη της Διαφθοράς, ανακοίνωσε τη σύσταση – όπου δεν υπάρχουν – Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου, σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου (Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμους, Οργανισμούς και λοιπούς Φορείς), με στόχο την πάταξη της διαφθοράς.

«Θεωρώ ότι Εσωτερικών Υποθέσεων πρέπει να έχει το κάθε Υπουργείο, αλλά και ο κάθε Οργανισμός του Δημοσίου, Φορέας του Δημοσίου, που μπορεί να είναι επιρρεπής σε θέματα διαφθοράς», τόνισε ο κ. Τέρενς Κουίκ και πρόσθεσε:

«Δε νοείται Υπουργείο Υγείας, όπου γινόταν πάρτι με τα φάρμακα και με την εμπόρευση της Υγείας, και να μην υπάρχει “Εσωτερικών Υποθέσεων”.

Δε νοείται Υπουργείο Υποδομών, με κατασκευές και όχι μόνο, που να μην έχει “Εσωτερικών Υποθέσεων”.

Δε νοείται Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όπου είναι δισεκατομμύρια ο τζίρος, και μάλιστα εκεί κινδυνεύουν και ζωές επιβατών αεροπλάνων, να μην υπάρχει “Εσωτερικών Υποθέσεων”.

Να μην αναφερθώ σε άλλα παραδείγματα. Φαντάζομαι, ότι έχω γίνει απόλυτα αντιληπτός, ειδικά στο δικό σας ακροατήριο που είναι συνυφασμένο με αυτό που απαρέγκλιτα θα πράξουμε, δηλαδή την πάταξη της διαφθοράς».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ