ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνές Βραβείο στην ομάδα πολιτιστικού προγράμματος του 1ου ΓΕΛ Ασπροπύργου

Για την ταινία «Το τραγούδι την περίοδο της κατοχής»

Το 2ο Διεθνές Βραβείο απέσπασε η ομάδα του πολιτιστικού προγράμματος του 1ου ΓΕΛ Ασπροπύργου για την ταινία με τίτλο «Το τραγούδι την περίοδο της κατοχής», διάρκειας 30 λεπτών, που έλαβε μέρος στο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ».

Το διαγωνισμό διοργάνωσαν η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Αρχείο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. , με συμμετοχή σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Ελλάδας και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Όπως μας ανέφερε η κυρία Σκληρού Φανή, υπεύθυνη καθηγήτρια του πολιτιστικού προγράμματος, η ταινία είναι ένα ιστορικό μουσικό ντοκιμαντέρ, που βασικός στόχος του ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές πτυχές της ιστορικής περιόδου της κατοχής και να κατανοήσουν πως η ιστορική πραγματικότητα αποτυπώνεται στην τέχνη, μελετώντας και την κοινωνική της διάσταση, ιδιαίτερα στον τομέα της μουσικής. Συμμετείχαν μαθητές και των τριών τάξεων του Λυκείου.
Από Α’ Τάξη : Κοσμίδη Ιωάννα, Μίχα Μαρία, Μουζάκα Γιώτα, Πουρουζίδου Μαρία, Σακίδη Δανάη, Σιδηροπούλου Άννα, Σωπιάδου Αναστασία

Από Β’ Τάξη : Καπένης Χρήστος, Καψάλας Βασίλης, Κρόκου Σοφία, Λιάκου Χρυσάνθη Πέππα Μαρία, Στυλιανόπουλος Ορέστης

Από Γ’ Τάξη : Κατηγιοράνης Αλέξανδρος, Μαραντίδου Ελένη, Παπαθανασίου Θοδωρής, Παυνέρη Αναστασία, Σαμπάνης Λάμπρος, Συμεωνίδης Ανδρέας Αρωγοί στην προσπάθεια ήταν και απόφοιτοι μαθητές του Λυκείου.

Η ταινία δημιουργήθηκε σε λιγότερο από 4 μήνες και η απασχόληση των μαθητών έγινε εκτός σχολικού ωραρίου, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα με μεγάλο ενθουσιασμό και συνέπεια.
Το ντοκιμαντέρ συμμετέχει επίσης στην εκπαιδευτική δράση Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας ‘Πες μας τη δική σου ιστορία’ της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.

Θα ακολουθήσουν: α. εκδήλωση απονομής βραβείων
β. ανάρτηση στους διαδικτυακούς τόπους της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και του Αρχείου της ΕΡΤ
γ. ειδική εκδήλωση παρουσίασης και προβολής της ταινίας στον Ασπρόπυργο και
δ. προβολή της ταινίας από τις πλατφόρμες της ΕΡΤ στο πλαίσιο ειδικής σειράς εκπομπών

Η κυρία Σκληρού ευχαρίστησε για τη συμβολή τους : Τις οικογένειες Τσίγκου Ουρανίας, Μουζάκα Κωνσταντίνου, Παπαθανασίου Ευαγγέλου για την παραχώρηση του χώρου των γυρισμάτων Τους απόφοιτους μαθητές Γιώργο Μουζάκα, Ράνια Παπαθανασίου, Σωτήρη Πέππα, Γιώργο Σαββουλίδη και Γιώργο Α. Τσίγκο Την κα Γεωργάκη Αναστασία καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μουσικής Ακουστικής Τεχνολογίας του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, τον κο Κατσαντώνη Κωνσταντίνο και τον κο Σταματογιάννη Γιάννη για την ηχογράφηση στο Εργαστήριο Μουσικής Ακουστικής Τεχνολογίας του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ Την Εκπαιδευτική Τηλεόραση και το Αρχείο της ΕΡΤ για την παραχώρηση ψηφιακού υλικού (βίντεο, φωτογραφίες)
και Την Προϊσταμένη του Τμήματος της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης & Ψηφιακών Μέσων του ΥΠ.Π.Ε.Θ. κα Παπαδημητρίου Σοφία για τη δυνατότητα συμμετοχής της ομάδας σε τέτοιες δράσεις.
Τέλος η κυρία Σκληρού συνεχάρη νυν και πρώην μαθητές/τριες του 1ου ΓΕΛ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ για αυτήν την ξεχωριστή διάκριση, τους ευχαρίστησε για την ενέργεια που της δίνουν να συνεχίσουν όλοι μαζί την προαγωγή πολιτισμού και ευχαρίστησε όσους περιέβαλλαν με αγάπη και εκτίμηση αυτήν τη δημιουργική δράση.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ