ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του Τραμπ η Χίλαρι

Κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos, για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, διευρύνοντας το προβάδισμά της επί του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της.

Η δημοσκόπηση η οποία διεξήχθη στο διάστημα από την 1η έως και την 5η Ιουλίου έδειξε ότι από τους Αμερικανούς που είναι πιθανό να ψηφίσουν, το 46% υποστηρίζει την Κλίντον και το 33% τον Τραμπ. Άλλο ένα 22% των ερωτηθέντων είπαν ότι δεν θα ψηφίσουν κανέναν από τους δύο υποψήφιους στις προεδρικές εκλογές.

Σε προηγούμενη δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Reuters/Ipsos στο διάστημα 27 Ιουνίου-1 Ιουλίου, η Κλίντον προηγούνταν του Τραμπ κατά 9 μονάδες.

Η δημοσκόπηση έδειξε χθες ότι από τους Αμερικανούς που είναι πιθανό να ψηφίσουν, 46% υποστηρίζουν την Κλίντον και 33% τον Τραμπ. Άλλο ένα 22% των ερωτηθέντων είπαν ότι δεν θα ψηφίσουν κανέναν από τους δύο υποψήφιους στις προεδρικές εκλογές (8 Νοεμβρίου).

Η Κλίντον έχει αρνηθεί ότι έστειλε ή έλαβε απόρρητα έγγραφα σε ιδιωτικούς διακομιστές, αλλά το κοινό δεν την εμπιστεύεται, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos. Στις αρχές Μαίου, 63% των Αμερικανών – μεταξύ των και 36% των Δημοκρατικών – είπαν ότι δεν πιστεύουν πως η Κλίντον είναι “έντιμη και ειλικρινής”.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών προηγείται του Τραμπ κατά το μεγαλύτερο μέρος της φετεινής χρονιάς. Από τα μέσα Μαίου έχει διατηρήσει ένα σχετικά σταθερό επίπεδο υποστήριξης μεταξύ πιθανών ψηφοφόρων, ενώ η δημοτικότητα του Τραμπ διαβρώνεται καθώς η οργάνωσή του αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων.

Το επίπεδο δημοτικότητας του Τραμπ μεταξύ πιθανών ψηφοφόρων υπολείπεται κατά περίπου 10 μονάδες από εκείνο που είχε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Μιτ Ρόμνι στις αρχές Ιουλίου, την εκλογική χρονιά του 2012.

Μεταξύ των υποστηρικτών της Κλίντον, οι μισοί σχεδόν έχουν πει ότι την υποστηρίζουν γιατί “Δεν θέλω να νικήσει ο Ντόναλντ Τραμπ”. Άλλο ένα 39% είπε ότι “συμφωνώ με τις θέσεις της” και περίπου 13% είπε ότι “την συμπαθώ προσωπικά”.

Στη δημοσκόπηση, μέσω του διαδικτύου, συμμετείχαν 1.441 Αμερικανοί πολίτες, και το περιθώριο σφάλματος της δημοσκόπησης ήταν 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ