ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διψήφια διαφορά υπέρ της ΝΔ στις ευρωεκλογές προβλέπει το Politico

Σημαντικότατη αύξηση των εδρών της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές προβλέπει η ιστοσελίδα Politico, κάνοντας αναγωγή των δημοσκοπικών τάσεων που επικρατούν στη χώρα.

Συγκεκριμένα, στην διαδραστική εφαρμογή που χρησιμοποιεί για να προβλέψει τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών συνολικά, αξιοποιώντας όλες τις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάνοντας παράλληλα αναγωγή των τοπικών τάσεων, το Politico εκτιμά πως η Νέα Δημοκρατία θα εκλέξει 10 ευρωβουλευτές (από τους συνολικά 21 της Ελλάδας), διπλασιάζοντας έτσι την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στη δεύτερη θέση, αρκετά πιο κάτω έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ που εκτιμάται ότι θα εκλέξει έξι ευρωβουλευτές (όσους και το 2014), ενώ ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 2 θέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Χρυσή Αυγή με επίσης δύο (από τις 3 που είχε) και τέλος μία το ΚΚΕ.

Συμπερασματικά με την παραπάνω μέθοδο, το Politico προβλέπει πως η Νέα Δημοκρατία θα συγκεντρώσει το 36,79% των ψήφων, ο ΣΥΡΙΖΑ το 25,4%, το Κίνημα Αλλαγής 7,88%, η Χρυσή Αυγή 7,62% και το ΚΚΕ 6,94%, ενώ δεν εξασφαλίζουν θέση η Ένωση Κεντρώων (2,71%), το Ποτάμι (2,29%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,49%).

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η μέτρηση φέρνει πρώτο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) με 181 έδρες, δεύτερο το S&D (Σοσιαλιστές-Δημοκράτες) με 146, τρίτο το ALDE (Φιλελεύθεροι) με 72 και τέταρτο το ENF (ευρωσκεπτικιστές) με 60.

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ