ΤΟΠΙΚΑ

Δράσεις για την προστασία των αδέσποτων στον Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας

adespotaΞεκίνησαν, εδώ και κάποιες μέρες, ενέργειες στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, που αφορούν την προστασία των αδέσποτων ζώων , αλλά και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων σχετικά με το ζήτημα της εγκατάλειψης των μικρών τετράποδων . Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος, υπήρξαν δράσεις για την στείρωση θηλυκών αδέσποτων σκύλων στις περιοχές της Μάνδρας, της Οινόης, των Ερυθρών και των Βιλίων σε συνεργασία με κτηνίατρο της περιοχής. Η προσπάθεια αυτή έχει ως στόχο να επιτευχθεί ο έλεγχος των γεννήσεων και η μείωση του αριθμού των αδέσποτων, καταλυτική είναι η συμμετοχή των πολιτών που γνωρίζουν τα μέρη που συχνάζουν τα ζώα. Επιπροσθέτως, ο Δήμος, προχώρησε και στην εξέυρεση και σήμανση ειδικών σημείων, στα οποία τοποθετήθηκαν ταίστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στην Κιάφα, στο εργοτάξιο, στον Οικισμό των Αγίων Αναργύρων, στα Βίλια και τις Ερυθρές. Η κίνηση αυτή θα περιορίσει τα κρούσματα επιθέσεων από πεινασμένα ζώα ενώ συγχρόνως, θα συμβάλει στην διασφάλιση της υγείας των ζώων και συνεπώς στην αποφυγή τυχόν εστιών μόλυνσης ή μετάδοσης ασθενειών. Και αφετέρου περιορίζει σημαντικά δυσάρεστα περιστατικά που κατά καιρούς λαμβάνουν χώρα, όπως φόλες κτλ. Μέχρι και σήμερα έχουν στειρωθεί πάνω από 90 σκυλιά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες ενώ η λίστα των αδέσποτων διαρκώς μεγαλώνει καθημερινά…

Σε μια προσπάθεια επιπλέον ενίσχυσης του προγράμματος προστασίας των αδέσποτων ζώων ο δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας ζητά την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών. Για το λόγο αυτό, όσοι φιλόζωοι και εθελοντές επιθυμούν να βοηηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου:213-2014900.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ