ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Δράση για την προσβασιμότητα στον Δήμο Ελευσίνας

Ο Σύλλογος Εθελοντών Θριασίου Πεδίου και ο σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Αττικής την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 13:00 με κοινή πρωτοβουλία συνεργάστηκαν ώστε να καταδείξουν το πολύ σοβαρό θέμα της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία και γενικότερα των εμποδιζόμενων ατόμων στο δομημένο περιβάλλον της πόλης μας .
Η προσέγγιση επιλέχτηκε να είναι βιωματική και για τον σκοπό αυτό εκτός από άτομα με αναπηρία επιστρατεύτηκαν  και αναπηρικά αμαξίδια για κάθε έναν πολίτη που θα συμμετείχε στην δράση . Αφετηρία για την διαδρομή ήταν το δημαρχείο Ελευσίνας και μέσω της οδού Δήμητρας φτάσαμε στον αρχαιολογικό χώρο και το μέσον περίπου του πεζόδρομου της οδού Νικολαϊδου . Στην δράση μας αυτή μετά από πρόσκληση παραβρέθηκαν, ο δήμαρχος Ελευσίνας κ. Τσουκαλάς Γεώργιος, οι αντιδήμαρχοι κα Οικονόμου Δέσποινα ,ο κ. Τσάτσης Δημήτριος , ο κ. Κοροπούλης Γρηγόριος ,ο πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΑ κ. Αγριμάκης Βασίλης , ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Οικονόμου Αργυρής (που λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης αποχώρησε πριν την περιήγηση) και υποψήφιοι σύμβουλοι κ. Παπάς Λεωνίδας κ. Δελαπόρτας Χρήστος κα Βιολέτη Ελένη κα Στραιτούρη Ζώη από την <<ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ>> o υποψήφιος δήμαρχος κ. Τσίτσος Νικόλαος από τον συνδυασμό <<Αλλά-ζουμε ΤΩΡΑ>>, o διευθυντής του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Ελευσίνας κ Κάτωνας Βαζαίος ,μέλη των συλλόγων μας και απλοί πολίτες που υποστηρίζουν καθημερινά τις δράσεις μας .


Επικίνδυνη έως αδύνατη η κίνηση των ατόμων με αναπηρία σε πολλά κεντρικά σημεία της πόλης

Με την παραπάνω δράση πριν καν ξεκινήσουμε να βγούμε στο προαύλιο, διαπιστώνουμε την ανωμαλία του δαπέδου του υπαίθριου χώρου του δημαρχείου, στην συνεχεία εν περιλήψει την μη ύπαρξη σύνδεσης των πεζοδρομίων την έλλειψη ασφαλών διαβάσεων, τα εμπόδια στις προσβάσεις, περίπτερα και πινακίδες στα πεζοδρόμια, ακατάλληλες κλίσεις, έλλειψη πρόσβασης σε όλα σχεδόν τα καταστήματα, απαγορευτική είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο, παράτυπα εμπόδια στον πεζόδρομο της οδού Νικολαϊδου, και πολλά άλλα προβλήματα που καθιστούν την κίνηση των ατόμων με αναπηρία στην πόλη μας επικίνδυνη έως αδύνατη.

Η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 αξίζει να αλλάξει

Είναι σκόπιμο να αναφέρουμε ότι κινηθήκαμε σε ένα πολύ μικρό κομμάτι της πόλης που αποτελεί το πιο κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο της, επίσης είναι σκόπιμο να αναφέρουμε ότι η Ελευσίνα κέρδισε τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Συναισθανόμενοι την ανάγκη ότι αυτή η πόλη αξίζει να αλλάξει οι πρόεδροι κ Καλυμνάκης Γιάννης από τον σύλλογο εθελοντών Θριασίου πεδίου και κ Κακοσαίος Ευάγγελος από τον σύλλογο Αμεα Δυτ Αττικής ,θα συνεχίσουμε μια σειρά από δράσεις για την ανάδειξη άλλα και την δρομολόγηση των απαιτούμενων λύσεων ώστε να επιλυθεί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό το πρόβλημα της προσβασιμότητας στην πόλη μας που αφορά όλους του πολίτες της, άλλα και την υπεράσπιση της προετοιμασία της, ώστε να ανταπεξέλθει αξιοπρεπώς στον τίτλο που κατέκτησε ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης . Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για το ρεπορτάζ τον κ. Φραγκουλάκη Σωτήριο, και για την φωτογραφική κάλυψη τον κ Καλυμνάκη Παύλο, κ. Καλομενίδη Γιάννη κ. Μαΐλη Μανώλη και κ. Φυσαράκη Ευάγγελο Με εκτίμηση
Οι πρόεδροι Για τον Σύλλογο Εθελοντών Θριασίου
Καλυμνάκης Ιωάννης
Για τον Σύλλογο Ατόμων με αναπηρία
Κακοσαίος Ευάγγελος

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ