ΤΟΠΙΚΑΜΑΝΔΡΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δυναμικό παρόν φορέων στο κάλεσμα της Δημάρχου Μάνδρας -Ειδυλλίας, Γ. Κριεκούκη, για την προστασία του περιβάλλοντος

Πραγματοποιήθηκε η σύγκλιση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου

Εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, εθελοντικών οργανώσεων αλλά και ευαισθητοποιημένοι πολίτες έδωσαν το παρόν στη συνάντηση για το σχεδιασμό της πυροπροστασίας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 στις 1.30 το μεσημέρι. Όλοι εξέφρασαν την πρόθεση τους να βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις για την προστασία του περιβάλλοντος εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου. Όλοι οι συμμετέχοντες διαπίστωσαν επίσης, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, τα μεγάλα προβλήματα και οι ελλείψεις έχουν διογκωθεί τόσο όσο αφορά την υλικοτεχνική υποδομή όσο και τη συμμετοχή εθελοντών.

Γ. Κριεκούκη :«Θεωρούμε ότι σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Μέσα από την συνεργασία θα γίνουμε πιο αποτελεσματικοί.»

Η Δήμαρχος αναφέρθηκε στην περιορισμένη επάρκεια του Δήμου τόσο σε μηχανήματα και υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό γεγονός που κάνει δύσκολο το έργο της πυροπροστασίας, ενώ υπογράμμισε τις συνεχείς και εξαντλητικές προσπάθειες που κάνει ο Δήμος με τις δυνάμεις που διαθέτει. «Στο πλαίσιο της πρόληψης προσπαθούμε και επιχειρούμε δράσεις που είναι πάνω ακόμα και από τις δυνατότητές μας. Τα συνεργεία του Δήμου τους τελευταίους δύο μήνες βρίσκονται συνεχώς έξω, σε όλες τις Ενότητες, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε κοινόχρηστο χώρο και κλαδεύουν, καθαρίζουν τα ξερόχορτα, απομακρύνουν σκουπίδια….οι υπάλληλοι έχουν δώσει όλες τις δυνάμεις τους…Παρά τις προσπάθειες η τεράστια έκταση του Δήμου και ο περιορισμένος αριθμός των εργαζομένων μας δημιουργεί δυσκολίες. Καλέσαμε όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να προχωρήσουν στον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους προκειμένου να συνδράμουν και εκείνοι από την πλευρά τους. Προσπαθούμε να οργανώσουμε εθελοντικές δράσεις εν όψει του καλοκαιριού, καθώς και καμπάνιες ενημέρωσης. Εμείς θεωρούμε ότι σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Μέσα από την συνεργασία θα γίνουμε πιο αποτελεσματικοί.» τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Γιάννα Κριεκούκη.

Στην σύσκεψη ο νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Αττικής, Αρχιπύραρχος κ. Παντελεάκος, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί λεπτομερώς για τις ανάγκες της περιοχής όσο και να ενημερώσει από την πλευρά του για τις κινήσεις και το σχεδιασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τόνισε την αυστηρή απαγόρευση, καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, για άναμμα φωτιάς σε υπαίθριους χώρους και την υποχρέωση των ιδιοκτητών να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους. Τέλος υπογράμμισε την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα τόσο του ίδιου όσο και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να μην επιτρέψουν καμία παράβαση και να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Την αποφασιστικότητα, εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας, τόνισε και ο Αντισμήναρχος κ. Τσιακόβης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ετοιμότητα των πιλότων των Πυροσβεστικών Αεροσκαφών και ζήτησε την συνεργασία των πολιτών σε περιπτώσεις πυρκαγιών για την έγκαιρη απομάκρυνσή τους από τα πεδία ρίψεων.

foreis_mandra_1Από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής παραβρέθηκε ο Προϊστάμενος κ. Λειβαδάρος που αναφέρθηκε στις οργανωμένες προσπάθειες της Περιφέρειας καθώς και την άμεση συνεργασία της με όλους τους φορείς καθώς και με ιδιοκτήτες οχημάτων και μηχανημάτων Έργων που συνδράμουν σε περιπτώσεις ανάγκης. Σημαντικές θέσεις και απόψεις κατέθεσαν όλοι οι εκπρόσωποι των Συλλόγων αναδεικνύοντας τον προβληματισμό αλλά και το τεράστιο ενδιαφέρον τους για την αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος. Έτσι από πλευρά των συλλόγων τέθηκαν τα ζητήματα του καθαρισμού των κεντρικών δρόμων καθώς και η συντήρηση των αγροτικών και δασικών, ο έλεγχος των δεξαμενών και η πλήρωσή τους με νερό, ο έλεγχος των παραλιών από παράνομες κατασκηνώσεις παραθεριστών καθώς και τον έλεγχο από πλευράς της Τροχαίας των παράνομων σταθμεύσεων που ενδέχεται να εμποδίζει την διέλευση οχημάτων πολιτικής προστασίας σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Η Δήμαρχος αναφέρθηκε στην περιορισμένη επάρκεια του Δήμου τόσο σε μηχανήματα και υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό γεγονός που κάνει δύσκολο το έργο της πυροπροστασίας, ενώ υπογράμμισε τις συνεχείς και εξαντλητικές προσπάθειες που κάνει ο Δήμος με τις δυνάμεις που διαθέτει:

«Στο πλαίσιο της πρόληψης προσπαθούμε και επιχειρούμε δράσεις που είναι πάνω ακόμα και από τις δυνατότητές μας. Τα συνεργεία του Δήμου τους τελευταίους δύο μήνες βρίσκονται συνεχώς έξω, σε όλες τις Ενότητες, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε κοινόχρηστο χώρο και κλαδεύουν, καθαρίζουν τα ξερόχορτα, απομακρύνουν σκουπίδια….οι υπάλληλοι έχουν δώσει όλες τις δυνάμεις τους…Παρά τις προσπάθειες η τεράστια έκταση του Δήμου και ο περιορισμένος αριθμός των εργαζομένων μας δημιουργεί δυσκολίες.  Καλέσαμε όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να προχωρήσουν στον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους προκειμένου να συνδράμουν και εκείνοι από την πλευρά τους. Προσπαθούμε να οργανώσουμε εθελοντικές δράσεις εν όψει του καλοκαιριού, καθώς και καμπάνιες ενημέρωσης. Εμείς θεωρούμε ότι σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Μέσα από την συνεργασία θα γίνουμε πιο αποτελεσματικοί.» τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Γιάννα Κριεκούκη. Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν, εκτός από τους προαναφερθέντες, ακόμα ο κ. Πατράκης, Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγάρων, ο Αρχικελευστής κ. Παθέκας εκ μέρους του Λιμεναρχείου Κορίνθου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, κ. Ευστάθιος Ραγκούσης και οι αντιδήμαρχοι κ. Περικλής Ρόκας και Αγγελική Παπακωνσταντίνου.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ