ΤΟΠΙΚΑ

Δυσλειτουργία σε κύκλωμα αυτοματισμού των ΕΛΠΕ Ελευσίνας αναστάτωσε τους κατοίκους

elpe 19Έντονη ήταν η ανησυχία των κατοίκων Ελευσίνας όταν το βράδυ της Κυριακής αντίκρυσαν για άλλη μια φορά έντονες φλόγες και καπνούς από το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ. Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Γραφείου Περιβάλλοντος του δήμου Ελευσίνας, το οποίο απέστειλε έγγραφο προς την επιχείρηση ζητώντας να αιτιολογήσει τη δυσλειτουργία αυτή ζητώντας παράλληλα εξηγήσεις για το εάν υπάρχει πιθανότητα ρύπανσης σε έδαφος, υδροφορόρο ορίζοντα ή αέρα.

Σε επιστολή – απάντηση η εταιρεία ΕΛΠΕ ανέφερε ότι επρόκειτο για μια προσωρινή δυσλειτουργία σε βάνα κυκλώματος παραγωγής και διαχείρισης αερίου καυσίμου του διυλιστηρίου και πως το αέριo καύσιμο οδηγήθηκε προς τον πυρσό όπως προβλέπει ο σχεδιασμός και κανονισμός ασφαλούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων. Επίσης, η εταιρεία διευκρινίζει ότι εντός δύο ωρών η δυσλειτουργία του αυτοματισμού αποκαταστάθηκε και πως από το περιστατικό δεν σημειώθηκε καμία μετρήσιμη επιβάρυνση στην ποιότητας της ατμόσφαιρας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΛΑ

Τι θα κάνει η δημοτική αρχή
Νομίζω ότι όπως μέχρις στιγμής διεξάγεται η συζήτηση για το (σοβαρό) περιστατικό που έγινε στο διυλιστήριο περισσότερο αναπαράγει απόψεις γνωστές και κατατεθειμένες κατά την προεκλογική περίοδο παρά προσπαθεί να εξάγει συμπεράσματα και να οδηγήσει σε λύσεις. Τι θα κάνει η δημοτική Αρχή; Η δημοτική Αρχή θα κάνει ό,τι ακριβώς έπραξε και κατά τη διάρκεια της αστοχίας υλικού του αντιδραστήρα στη μονάδα 32. Θα ξεκινήσει τη συζήτηση με το σωματείο (ήδη έχουν γίνει τηλεφωνικές επικοινωνίες) γιατί αυτοί που πρώτοι κινδύνευαν εάν το περιστατικό εξελισσόταν αρνητικά ήταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Θα ζητήσει από τη Διοίκηση να λάβει και άλλα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας (τα οποία θα έχει από κοινού αποφασίσει με τους θεσμικούς εκπροσώπους των εργαζομένων). Θα ζητήσει από κάθε αρμόδιο φορέα να παρέμβει και να διατυπώσει την άποψή του για το συμβάν. Μπορεί κάποιοι συμπολίτες να έχουν άλλη άποψη για την αντίδραση του Δήμου απέναντι σε τέτοια περιστατικά. Δικαίωμά τους. Να θυμίσω μόνο ότι την ίδια ακριβώς σχεδιασμένη πολιτική αντίδραση είχε η δημοτική αρχή στο προηγούμενο περιστατικό του αντιδραστήρα της μονάδας 32. Και αυτή η λογική είχε ως αποτέλεσμα (ή βοήθησε σημαντικά) ώστε να επισπευσθεί η γενική επισκευή του διυλιστηρίου κατά ένα περίπου χρόνο από τον αρχικά σχεδιαζόμενο.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ