ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΑΧΑΡΝΕΣΕΛΕΥΣΙΝΑΦΥΛΗΧΑΪΔΑΡΙ

Δυτικά προάστια και αποφράξεις: Μια στενή και πολύχρονη σχέση

Τα δυτικά προάστια είναι ταυτισμένα με τον κόσμο της σκληρής δουλειάς και με τους γνήσιους και αυθεντικούς ανθρώπους τους.

Περιοχές όπως o Ασπρόπυργος, το Περιστέρι, το Μενίδι, το Χαϊδάρι και η Φυλή είναι καταγεγραμμένες στη συλλογική συνείδηση ως τόποι λιγότερο προνομιούχοι και με κατοικίες μικρότερης αξίας, προσιτές μόνο από ανθρώπους του μεροκάματου, όπως συνηθίζουμε να τους λέμε.

Αρκετές μάλιστα από αυτές τις κατασκευές είτε δεν πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας είτε είναι κατασκευασμένες από φθηνότερα και κατώτερης ποιότητας υλικά, είτε πάλι είναι αυθαίρετες και βρίσκονται κοντά σε ρέματα ή σε τοποθεσίες όπου κανείς δεν θα έπρεπε να μένει και να διακινδυνεύει την ακεραιότητα τη δική του και της οικογένειάς του.

Επειδή όμως όλα αυτά δεν μπορούν να αναστραφούν ως διά μαγείας και αφορούν παθογένειες χρόνων ή και δεκαετιών, οι εταιρείες αποφράξεων που δραστηριοποιούνται στα δυτικά προάστια έρχονται να κάνουν αυτό που είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων των δυτικών προαστίων. Επιχειρούν δηλαδή να δώσουν λύση στα αποφρακτικά προβλήματα που παρουσιάζονται στα φθαρμένα, τις περισσότερες φορές, αποχετευτικά δίκτυα των πολυκατοικιών και να φροντίσουν για την καλή κατάσταση των σωληνώσεων είτε συντηρώντας τες είτε αντικαθιστώντας τα φθαρμένα τους τμήματα.

Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές καταφθάνουν όταν έχει ήδη παρουσιαστεί το πρόβλημα και όχι για να το προλάβουν, αφού οι καθημερινές ασχολίες των σκληρά εργαζόμενων κατοίκων δεν τους επιτρέπουν να σκεφτούν την κατάσταση της κατοικίας τους, αν και θα έπρεπε βέβαια. Ακόμη και τότε όμως δίνουν άμεση λύση στα αποφρακτικά προβλήματα, χάρη στην άριστη τεχνογνωσία τους, στον επαγγελματισμό τους και στην εργατικότητά τους.

Έχοντας στη δούλεψή τους εξαιρετικούς μάστορες και υδραυλικούς, αντιμετωπίζουν κάθε δύσκολη κατάσταση που συναντούν, δίνουν χρήσιμες συμβουλές στους πελάτες τους για την καλύτερη χρήση του υδροδοτικού και αποχετευτικού συστήματος και αφού τελειώσουν τη δουλειά τους παρέχουν εγγύηση για την επίτευξη καλού αποτελέσματος και ξεκινούν από την πρώτη κιόλας φορά μια σχέση εμπιστοσύνης, αφού τα αποφρακτικά προβλήματα είναι συνεχή και ίσως χρειαστεί ξανά να παράσχουν τις υπηρεσίες τους.

Δεδομένου μάλιστα ότι τα δυτικά προάστια είναι εξαιρετικά ευάλωτα από τις νεροποντές και τις υπερχειλίσεις μπαζωμένων ρεμάτων και παλιών ποταμών, οι ξεραμένες κοίτες των οποίων «ξυπνούν» με τα πρώτα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι υπηρεσίες που παρέχουν οι εταιρείες αποφράξεων στους κατοίκους είναι απλά ανεκτίμητες στον τομέα των απαντλήσεων υδάτων από τα πλημμυρισμένα σπίτια.

Πολλές ζωές θα είχαν χαθεί αν οι εταιρείες αυτές, σε συνεργασία βέβαια με την Πυροσβεστική και την Προστασία του Πολίτη, δεν απελευθέρωναν δρόμους και δεν απομάκρυναν τα νερά από κατοικημένες περιοχές που γνώρισαν τον υδάτινο εφιάλτη.

Και εκείνο που είναι βέβαια πολύ σημαντικό είναι πως οι επαγγελματίες των αποφράξεων δεν έχουν στόχο το εύκολο κέρδος και την εκμετάλλευση του ανθρώπου που βρίσκεται σε ανάγκη, αλλά την επιτέλεση ενός στόχου που έχει και σοβαρή κοινωνική διάσταση. Σε συνθήκες κρίσης και ανέχειας μάλιστα προσπαθούν να κρατήσουν τις τιμές σε πολύ χαμηλά επίπεδα, χωρίς να υποβαθμίσουν το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχουν, και από την άλλη πλευρά να διευρύνουν το δίκτυό τους σε όλη την περιοχή των δυτικών προαστίων και να εδραιώσουν το όνομά τους στον χώρο των αποφράξεων. Στον πελάτη απομένει μόνο η επιλογή του καλύτερου και οικονομικότερου επαγγελματία.


Πηγή αρθρογραφίας:  apofraxeis4u

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ