ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΕΛΕΥΣΙΝΑΥΓΕΙΑ

Δυτική Αττική: Καθαρές και απαγορευμένες παραλίες για το 2017

Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών προχώρησε και το 2017, για 38η χρονιά, στην πραγματοποίηση εκτεταμένων δειγματοληψιών και αναλύσεων στα μικροβιολογικά εργαστήρια που διαθέτει.

Με γνώμονα τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων το ΠΑΚΟΕ κάνει την κατανομή στις παραλίες χαρακτηρίζοντάς τις Κατάλληλες (Κ) για κολύμβηση και Ακατάλληλες (Α).

Ασπρόπυργος: Τόσο ο αριθμός των κολοβακτηριδίων όσο και των εντερόκοκκων υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια. Συγκεκριμένα, ανιχνεύτηκαν έως και 370 κολοβακτηρίδια ανά 100ml νερού (επιτρεπόμενο όριο 250/100ml νερού) και 285 εντερόκοκκοι ανά 100ml νερού (επιτρεπόμενο όριο 100/100ml νερού).

Ελευσίνα: Τραγική είναι η κατάσταση στην Ελευσίνα, καθώς τα κολοβακτηρίδια αγγίζουν έως και τα 380 ανά 100ml νερού (επιτρεπόμενο όριο 250/100ml νερού), ενώ ο αριθμός των εντερόκοκκων είναι… απροσδιόριστος.

Οι εντερόκοκκοι («εντερικοί κόκκοι») είναι μικροοργανισμοί και συγκεκριμένα βακτήρια. Η ποιότητα του θαλασσινού νερού εξαρτάται και από την ποσότητα των βακτηρίων αυτών που υπάρχουν. Σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα, η αυξημένη ποσότητα εντερόκοκκων στο νερό που κολυμπάμε μπορεί να προκαλέσει:

– ουρολοιμώξεις
– μικροβιαιμία/ενδοκαρδίτιδα (τόσο σε προσθετικές όσο και σε ακέραιες βαλβίδες)
– ενδοκοιλιακές και πυελικές λοιμώξεις. Σπανιότερα λοιμώξεις τραυμάτων, εγκαυμάτων, μηνιγγίτιδα

Στους παρακάτω αναλυτικό πίνακα, που αφορούν τις ακτές της Δυτικής Αττικής, δεν φαίνεται απλώς η καταλληλότητα ή μη της κάθε ακτής, αλλά και ο βαθμός της όποιας καθαρότητας, καθώς παρατίθενται αναλυτικά και οι τιμές για τα κολοβακτηρίδια και τον εντερόκοκκο ανά όγκο νερού:

Δυτική Αττική: Καθαρές και απαγορευμένες παραλίες για το 2017
Κλικ για μεγαλύτερη εικόνα

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ