ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Δωρέα δύο κάδων πυρόσβεσης στο Π.Σ. από το Ιδρύμα Λάτση

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής δύο κάδων δασοπυρόσβεσης για ελικόπτερα βαρέως τύπου, που αποτελούν χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννης Σ. Λάτσης» στο Πυροσβεστικό Σώμα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη (05/07/2017), στις εγκαταστάσεις της 1ης ΕΜΑΚ, στην Ελευσίνα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Πρόκειται για ειδικούς πλαστικούς κάδους, χωρητικότητας 7.600 λίτρων. Η δωρεά έγινε προς το αρχηγείο του ΠΣ, ενώ οι κάδοι θα διατεθούν στην Αεροπορία Στρατού, για τη χρήση τους από ελικόπτερα τύπου Chinook, σύμφωνα με τις επιχειρησιακές ανάγκες του ΠΣ, κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

«Η προσφορά θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο»

Ο κ. Τόσκας και οι αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος, ευχαρίστησαν το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννης Σ. Λάτσης» για την δωρεά του και για την προσφορά του στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, ενώ υποσχέθηκαν ότι θα την αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος, Δημήτριος Αφεντούλης, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Πεποίθησή μας είναι ότι στη μάχη για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας, των φυσικών μας πόρων, καθώς και για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των επόμενων γενεών, η συνεργασία μεταξύ Πολιτείας, ιδιωτικής πρωτοβουλίας, κοινωφελών οργανισμών, αλλά και των ίδιων των πολιτών, είναι επιτακτική ανάγκη. Επίσης, η συμβολή του καθενός, ανάλογα με τις δυνάμεις του, είναι πολύτιμη για την ενδυνάμωση της Πολιτικής Προστασίας της χώρας».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο Αντιπτέραρχος ε.α. Ιωάννης Βυζάντιος Ειδικός Σύμβουλος για εναέρια μέσα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Τερζούδης, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Βασιλειάδης, ο Συντονιστής Υποστήριξης Επιτελείου Α.Π.Σ. Υποστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Ράμφος, ο Διοικητής Περιφερειακών Πυροσβεστικών Διοικήσεων Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Γιόβας, ο Διοικητής και Υποδιοικητής της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., ο Διοικητής της Δ.Α.Ε.Ε., εκπρόσωποι του Αρχηγού Γ.Ε.Α καθώς και εκπρόσωπος της Διοίκησης Αεροπορίας Στρατού.

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!