ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν εξετάσεις σε όλα τα σχολεία του Ασπρόπυργου, από πολυμελή κλιμάκια Ιατρών

paidia sxoleio 2Μια πιλοτική-πρωτοποριακή πρωτοβουλία, θα εκδηλωθεί, τις επόμενες ημέρες, σε όλα τα Σχολεία του Ασπρόπυργου. Με δεδομένες τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει μεγάλη μερίδα των οικογενειών της πόλης, λόγω της κρίσης, και τις αρνητικές επιπτώσεις που αυτή προκαλεί στην ιατρική παρακολούθηση και τους εμβολιασμούς των νέων, ο Δήμος Ασπροπύργου, η 2η Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ) και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συμφώνησαν σε μια πρωτοβουλίας που εκδηλώνεται για πρώτη φορά. Στο πλαίσιο αυτό, κινητά Συνεργεία της 2ης ΔΥΠΕ, τα οποία θα στελεχώνουν Παιδίατροι, Παθολόγοι, Οδοντίατροι, Νοσηλευτές και Επισκέπτες Υγείας, θα επισκεφτούν, ένα προς ένα, όλα τα Σχολεία του Ασπρόπυργου, από τα Νηπιαγωγεία έως και τα Λύκεια, και θα εξετάσουν επί τόπου όλα τα παιδιά.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το 1ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Νηπιαγωγείο, στις 10 Νοεμβρίου 2014, και θα ολοκληρωθεί, κατά σειρά Σχολείων και Βαθμίδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια). Θα ελεγχθούν τα Βιβλιάρια Υγείας, χωρίς εξαίρεση για τους ανασφάλιστους μαθητές, και θα εκδοθούν Βιβλιάρια σε όσους δεν διαθέτουν. Επίσης, το Ιατρικό Κλιμάκιο θα επιλαμβάνεται και των περιπτώσεων, στις οποίες απαιτείται συμπλήρωση των εμβολίων ή περαιτέρω ιατρική φροντίδα, ενώ θα εκδίδει δωρεάν, και τις Ιατρικές Βεβαιώσεις που απαιτούνται για τη Γυμναστική και τη συμμετοχή των νέων σε αθλητικές εκδηλώσεις. Για το σκοπό αυτό, οι Γονείς των μαθητών, όλων των βαθμίδων, θα πρέπει να αποστείλουν στους υπεύθυνους Εκπαιδευτικούς κάθε τμήματος, τα Βιβλιάρια Υγείας των παιδιών τους. Για την απίθανη περίπτωση που κάποιος Γονέας δεν επιθυμεί την εξέταση του παιδιού του, θα πρέπει να το γνωρίσει στο Σχολείο, με γραπτή δήλωσή του. Με δεδομένο ότι, τέτοια, εκτεταμένη εκστρατεία, πρωτοβάθμιου ελέγχου υγείας, εκδηλώνεται για πρώτη φορά στην Αττική, και αφορά στον Ασπρόπυργο, ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Νικόλαος Μελετίου, απευθύνει έκκληση, προς τους Γονείς και τους Εκπαιδευτικούς, να συνεργασθούν με το Ιατρικό Κλιμάκιο, προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία, τούτη η πολλαπλά ωφέλιμη προσπάθεια.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ