ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις για τα παιδιά του Ασπρόπυργου

Image00001Στο πλήρως εξοπλισμένο Ιατρείο, του Α΄ Κ.Α.Π.Η. Ασπροπύργου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ειρήνης και Σωτήρη Πέτρουλα, ξεκίνησαν την Πέμπτη, 21 Μαΐου οι δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις των παιδιών της πόλης, που πρόκειται να εγγραφούν, και να φοιτήσουν στα Νηπιαγωγεία και την Α΄ τάξη του Δημοτικού, στα Σχολεία του Ασπρόπυργου, από τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Ειδικό Κλιμάκιο Ιατρών και Νοσηλευτών, του Υπουργείου Υγείας, με ευθύνη της 2ης Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας – Πειραιώς και Νήσων (2η Δ.Υ.Π.Ε.), εξετάζει δωρεάν τα παιδιά, και εκδίδει τα απαιτούμενα Ατομικά Δελτία Υγείας, που είναι απαραίτητα για την εγγραφή τους στα Νηπιαγωγεία και στους Παιδικούς Σταθμούς.
Κοντά σε νοσηλευτές και παιδιά βρέθηκε ο δήμαρχος κ. Νικόλαου Μελετίου, ο οποίος τόνισε τη σημασία της στοχευμένης αυτής πρωτοβουλίας , η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των πολύπλευρων κοινωνικών δράσεων του Δήμου, με γνώμονα τη δεινή οικονομική θέση, στην οποία περιέρχονται ολοένα και περισσότερες οικογένειες του Ασπρόπυργου, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Image00004Οι Γιατροί του Υπουργείου Υγείας, οι οποίοι, σε περίπτωση που απαιτείται, συνταγογραφούν και φάρμακα ή θα εκδίδουν δωρεάν παραπεμπτικά εργαστηριακών εξετάσεων, δέχτηκαν προσωπικά τις ευχαριστίες του Δημάρχου Ασπροπύργου, για τη συμμετοχή τους στην πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Δήμου και της 2ης Δ.Υ.ΠΕ, στο ξεκίνημα της δράσης.
Όπως ήδη ανακοινώθηκε, σε επόμενο στάδιο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με το Υπουργείο Υγείας, θα υπάρξουν ανάλογες δράσεις υγείας, και για τους ενήλικες κατοίκους του Ασπρόπυργου, άνδρες και γυναίκες.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ