ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν παροχή 140.000 λίτρων πετρελαίου από τα ΕΛΠΕ

Για την κάλυψη θέρμανσης προσφύγων που διαβιούν σε συνολικά 13 καταυλισμούς υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια για τη στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, ενισχύει συστηματικά με τρόφιμα, ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης τα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων, Ανθρωπιστικές Οργανώσεις, Ιδρύματα, Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς και Φορείς. Για τον σκοπό αυτό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έχει ήδη διαθέσει δωρεάν περισσότερα από 1.500.000 λίτρα πετρελαίου σε τουλάχιστον 180 σχολεία της χώρας και περισσότερους από 60 Φορείς και Οργανώσεις που επιτελούν κοινωνικό έργο.

Επιπλέον 140.000 λίτρα πετρελαίου θα χορηγηθούν άμεσα, ύστερα από αίτημα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, στις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων & Μεταναστών, όπου τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι ανάγκες είναι αυξημένες εξαιτίας του δριμύτατου ψύχους. Το θέμα απασχόλησε τη συνάντηση που είχαν χθες το πρωί στο Υπουργείο ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ευστάθιος Τσοτσορός και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, με τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μπαλάφα.

Η παροχή δωρεάν πετρελαίου στοχεύει στην κάλυψη άμεσων αναγκών θέρμανσης των μεταναστών και προσφύγων που διαβιούν σε συνολικά δεκατρείς (13) καταυλισμούς υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που σαρώνει πολλές περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά, πρόκειται για τις ακόλουθες Δομές, που φιλοξενούν περίπου 6.000 πρόσφυγες:

 

Δομές ΦιλοξενίαςΘέσηΠεριοχήΛίτρα
1Στρ/δο ΠετροπουλάκηΦιλιππιάδαΠρέβεζα20.000
2Στρ/δο Τγμχ. Γ ΠελάγουΑλεξάνδρειαΗμαθίας20.000
3Κτήμα ΚορδογιάννηΒασιλικάΘεσσαλονίκη20.000
4Αεροδιάδρομος Π/ΓΝέα ΚαβάλαΚιλκίς15.000
5Στρ/δο ΑναγνωστοπούλουΔιαβατάΘεσσαλονίκη15.000
6Βιομ. Χώρος ΦέσσαςΩραιόκαστροΘεσσαλονίκη15.000
7Βιομ. Χώρος ΦρακαπορτΣίνδοςΘεσσαλονίκη5.000
8Βιομ. Χώρος SOFTEXΚορδελιόΘεσσαλονίκη5.000
9Στρ/δο Αρματωλού ΚόκκινουΑγ. ΒαρβάραΒέροια5.000
10Βιομ. Χώρος ΑλεξύλΔερβένιΘεσσαλονίκη5.000
11Βιομ. Χώρος ΚαραμανλήςΣίνδοςΘεσσαλονίκη5.000
12Super market ΗλιάδηΚαλοχώριΘεσσαλονίκη5.000
13Βιομ. Χώρος ΣΙΝΑΤΕΞΚαβαλάριΘεσσαλονίκη5.000
Σύνολο140.000

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “εκτός από την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, βασικός πυλώνας των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ είναι και η στήριξη της νέας Γενιάς και ειδικότερα το Πρόγραμμα Υποτροφιών, το οποίο συνεχίζεται και διευρύνεται, παρέχοντας σε άριστους πτυχιούχους φοιτητές την ευκαιρία για μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικά Πανεπιστήμια ή φημισμένα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού”.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ