ΒΙΝΤΕΟΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεά 20 Οχημάτων στην Πυροσβεστική απο την «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ»

Μητσοτάκης: «Φέτος είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών»

Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή η ειδική εκδήλωση παράδοσης 20 οχημάτων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, δωρεά της εταιρείας Παπαστράτος.

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα εγγυάται την ασφάλεια στους επισκέπτες και τους πολίτες της έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  στην ειδική εκδήλωση παράδοσης 20 οχημάτων στην Πυροσβεστική μετά από δωρεά της εταιρείας «Παπαστράτος».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «η συγκεκριμένη προσφορά έρχεται στην πιο κατάλληλη στιγμή. Έχει ξεκινήσει ήδη η αντιπυρική περίοδος όμως θέλω να επισημάνω ότι φέτος είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ. Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης 112 μια πονεμένη ιστορία αρκετών ετών επιτέλους λειτουργεί και δίνει στην Πολιτική Προστασία ένα σημαντικότατο εργαλείο έγκαιρης προειδοποίησης των πολιτών. Οι δυνάμεις έχουν διαταχθεί με διασπορά σε όλη τη χώρα. Ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα με 3 ελικόπτερα βαρέως τύπου και διαθέτουμε φέτος 1.300 περισσότερους εποχικούς πυροσβέστες ενώ τα νέα οχήματα έφτασαν τα 126 και ολο το προσωπικό διαθέτει ανανεωμένο εξοπλισμό ατομικής προστασίας».

Μιλώντας ειδικά για τα 20 οχήματα που παραδόθηκαν στην Πυροσβεστική εξήγησε ότι πρόκειται για «οχήματα γρήγορης προσβολής καθώς κουβαλούν 600 λίτρα νερό το καθένα και μας επιτρέπουν να αντιμετωπίσουμε μια φωτιά εν τη γενέσει της».

«Ξέρουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας και δεν επιτρέπουν καμία επανάπναυση. Καλούμαστε να διαχειριστούμε δύο προκλήσεις: η μια οι δασικές πυρκαγιές, η δεύτερη αυτή του κορωνοϊού και της επιτήρησης των επισκεπτών που περιμένουμε να είναι πολλοί» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Επισήμανε, επίσης, ότι «έχει τραυματιστεί το συλλογικό υποσυνείδητο από τραγωδίες που δεν πρέπει να ξαναζήσουμε» δηλώνοντας την «απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και το θάρρος» των πυροσβεστών.

Διαφήμιση

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε, ακόμα, ότι συμπράξεις του ιδιωτικού τομέα με το κράτος «εκδηλώθηκαν πολλές στην πανδημία και μας οδήγησαν στην πρώτη νίκη και έκαναν την Ελλάδα παγκόσμια παράδειγμα γρήγορης και αποτελεσματικής αντίδρασης» σημειώνοντας ότι σχεδόν 90 εκατ. ευρώ συγκεντρώθηκαν είτε σε μετρητά είτε σε ειδη πρώτης ανάγκης για ενίσχυση δομών υγείας και πολιτικής προστασίας.

Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!