ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΕΛΕΥΣΙΝΑ

Δύο χώρους φιλοξενίας προσφύγων σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο έχει στα “σκαριά” η κυβέρνηση.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠ.ΕΘ.Α. – παρουσία Δημάρχων της περιοχής –  η Δυτική Αττική αναμένεται να φιλοξενήσει το προσεχές διάστημα πρόσφυγες σε δύο χώρους, που βρίσκονται  στον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα .

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις πρόκειται για τους εξής χωρους:

  1.  Σε οικήματα – της πρώην σχολής μαθητείας των Ναυπηγείων  Ελευσίνας – όπου υπάρχουν σκέψεις να  φιλοξενηθούν μέχρι 200 πρόσφυγες και
  2.  Στις αποθήκες του υπουργειου Μεταφορών – που βρίσκονται στην περιοχή Γκορυτσάς Ασπροπυργου – όπου θα φιλοξενηθούν μεχρι 1500 πρόσφυγες.

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα αρχίσει η εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελευσίνα  – ενώ  η διαμόρφωση του χώρου στον Ασπρόπυργο θα ξεκινήσει – αφού πρώτα  γίνει νέα συνάντηση με τον κ. Ν. Μελετιου – ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη σύσκεψη αυτή διότι ηταν εκτός Αττικης.

Σημειώνουμε εδώ ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ασπροπύργου όταν συζητήθηκε το θέμα εγκατάστασης προσφύγων στην πόλη, η θέση του δημάρχου ήταν αρνητική.

Οι παραπάνω ενέργειες της Κυβέρνησης δείχνουν ευκαιριακή αντιμετώπιση του προβλήματος, κάτι που φάνηκε και από το Κέντρο Φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, αχρηστεύοντας με αυτόν τον τρόπο, οποιαδήποτε επιχειρηματική εκμετάλλευση των Ναυπηγείων.

Με επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε σήμερα το πρωϊ στην πρώην σχολή μαθητείας των Ναυπηγείων Ελευσίνας διαπιστώσαμε πως μεχρι στιγμής δεν έχουν ξεκινήσει εργασίες για τη μετατροπή του.

Σημειώνουμε επίσης πως ο χώρος της Ειδομένης βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, η εμπορευματική συγκοινωνία μέσω του σιδηροδρόμου έχει διακοπεί εδώ και περίπου δύο μήνες, με συνέπεια να έχουν δημιουργηθεί τεράστια οικονομικά προβλήματα .

Τελειώνοντας ζητούμε από την Κυβέρνηση, προτού προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια να προβεί σε διαβούλευση με όλους τους βασικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας.

20160523_111202
Οικήματα – της πρώην σχολής μαθητείας των Ναυπηγείων Ελευσίνας – όπου υπάρχουν σκέψεις να φιλοξενηθούν μέχρι 200 πρόσφυγες και

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
vasiliki voultsidou
5 years ago

Άμα της προσπελάσεώς τους και προς αναχαίτησιν της εεπελάσεώς τους, θα θέτουμε σ εφαρμογή τις τελετές του πρώτου σταδίου μύησης στα Μυστήρια, ήτοι : τη θυσία χοίρων !!!!

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ