ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Καμμένος: Η «διπλωματία της κότας» πήρε σάρκα και οστά επί Κοτζιά

«Μήπως η κυβέρνηση με τη σιωπή της επιτρέπει τον χαρακτηρισμό της μειονότητας ως τουρκικής;» αναφέρει ο βουλευτής

Για «διπλωματία της κότας» κατηγορεί τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο κ. Δημήτρης Καμμένος με αφορμή τις νέες προκλητικές δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών περί «τουρκικής ομογένειας» στη Δυτική Θράκη και για παρεμβάσεις της γειτονικής χώρας σε ζητήματα των μουφτήδων Ξάνθης και Ροδόπης.

Η Τουρκία εκφράζει τις «ανησυχίες της», μέσω του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, για το ελληνικό διάταγμα που αίρει το αυτοδιοίκητο των μουφτείων.

Αναφέρει δε χαρακτηριστικά ότι:

Δ. Καμμένος: Η «διπλωματία της κότας» πήρε σάρκα και οστά επί Κοτζιά
«Αναμένουμε να ληφθούν υπόψη οι απόψεις και τα αιτήματα της μειονότητας σχετικά με τους μουφτήδες, οι οποίοι εξυπηρετούν ανάγκες των ομογενών μας. Η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης μας έχει γνωστοποιήσει και σε εμάς τις ανησυχίες της». Τι σηματοδοτεί αυτή η παρέμβαση από πλευράς της Τουρκίας; Πώς είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για τουρκική μειονότητα και να μην υπάρχει η παραμικρή αντίδραση; Πώς επιτρέπεται η τουρκική εμπλοκή εν Ελλάδι; Από πού έχουν λάβει την εξουσιοδότηση να έχουν τέτοιου είδους αιτήματα και να ασκούν παρεμβάσεις επί Προεδρικών Διαταγμάτων της χώρας μας; Η Κυβέρνηση τι έχει να απαντήσει σε αυτές τις προκλήσεις; Μήπως με την σιωπή της επιτρέπει τον χαρακτηρισμό της μειονότητας ως «τουρκικής»;» τονίζει ο κ. Καμμένος και προσθέτει: «Δεν αντιλαμβάνεται κανείς επιτέλους από τους κυβερνώντες την επικινδυνότητα του ζητήματος και το γεγονός ότι ανοίγεται θέμα Τούρκων ομογενών; Η Τουρκία θέλει να «ικανοποιηθούν οι προσδοκίες της μειονότητας», μιας μειονότητας την οποία ονομάζει Τουρκική. Η «διπλωματία της κότας», φώναζε ο κ. Κοτζιάς ότι έχει παρέλθει, αλλά προφανώς δεν έχει τελειώσει. Αντιθέτως, παίρνει σάρκα και οστά, μετά και την τροπολογία για τους Μουφτήδες, μέσω της οποίας στην ουσία ικανοποίησαν ένα πάγιο αίτημα της Τουρκίας και άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου, αναφορικά με την ανάμειξη της γείτονας στα εσωτερικά μας ζητήματα. Σας καθιστώ υπόλογους και καθ΄ολοκληρίαν υπεύθυνους σε περίπτωση που διακινδυνεύσει η Εθνική μας ασφάλεια και ακεραιότητα. Την Θράκη μας δεν την παραδίδουμε. Ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο».

Ακολουθήστε το «ΘΡΙΑΣΙΟ» στο Google News, Facebook & Twitter

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ