ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΜΑΝΔΡΑΤΟΠΙΚΑ

Εγκαινιάστηκε το νέο Λαογραφικό Μουσείο στα Βίλια

kriekouki_1«Πρόθεση του Δήμου είναι όχι απλώς να στηρίξουμε το Μουσείο αλλά να το αναδείξουμε σε έναν δραστήριο πολιτιστικό θεσμό της ευρύτερης περιοχής» τόνισε η Δήμαρχος, Γιάννα Κριεκούκη.

Με τα εγκαίνια του Νέου Λαογραφικού Μουσείου στα Βίλια ολοκληρώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι προσπάθειες των μελών του Εκπολιτιστικού Λαογραφικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Βιλίων. Η δημιουργία και η λειτουργία ενός λαογραφικού Μουσείου αποτελούσε ένα βασικό στόχο του Συλλόγου και ένα πάγιο αίτημα όλων των δημοτών. Το απόγευμα του Σαββάτου 14 Μαΐου 2016 ο στόχος εκπληρώθηκε και το Μουσείο που αποτελεί πια γεγονός στεγάζεται σε ένα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής οίκημα που βρίσκεται στην οδό Έλλης Λαμπέτη 7.
Η Λαογραφική Συλλογή περιλαμβάνει εκθέματα από την καθημερινή ζωή και την ιστορία των Βιλίων, κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων αιώνων. Τμήμα του αεροπλάνου του Ι. Σακελλαρίου, του πρώτου Έλληνα πιλότου που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, αρχειακό υλικό από παραστάσεις της Έλλης Λαμπέτη, παραδοσιακές φορεσιές, οικιακά σκεύη και έπιπλα, είναι μερικά από τα εκθέματα, που συγκεντρώθηκαν με την ευγενική προσφορά πολλών δεκάδων Βιλιωτών.

Η Δήμαρχος, κ. Γιάννα Κριεκούκη, που παραβρέθηκε στα εγκαίνια συνεχάρη τις προσπάθειες του Προέδρου κ. Μεϊντάνη και των μελών του Συλλόγου. Επίσης,laografiko_vilia-3 στάθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή του κ. Μελετίου Παπακωνσταντίνου τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Όταν το 2010 βρέθηκα στα Βίλια είχα την τύχη να συναντήσω και την χαρά να με καλοδεχτεί ένας άνθρωπος που παραμένει «κεφάλαιο» της κοινωνίας μας. Σήμερα μας συγκινεί και μας κάνει περήφανους το γεγονός να βλέπουμε τόσο εξαίρετους ανθρώπους να νοιάζονται για τον τόπο μας και να φροντίζουν για την ανάδειξη του πολιτισμού μας. Είναι τιμή για εμάς, μια τέτοια πληθωρική προσωπικότητα, όπως ο κ. Παπακωνσταντίνου, που δεν έχει μόνο την ιδιότητα του γιατρού αλλά και του ιστορικού, του λαογράφου, του ερευνητή να συνδράμει τις προσπάθειές μας και να πρωτοστατεί σε τέτοιου είδους ευεργετικά εγχειρήματα για τον τόπο. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν το νέο Μουσείο με κάθε δυνατό μέσο. Διαβεβαιώνω ότι πρόθεση του Δήμου δεν είναι μόνο να σταθεί δίπλα στη λειτουργία του Μουσείου ως χορηγός ή συνεργάτης αλλά να θέσει τις δυνάμεις του ως ένας ουσιαστικός συμμέτοχος.», ενώ κλείνοντας δήλωσε με συγκίνηση «Λυπάμαι που δεν αποτελώ μέρος της παράδοσης αυτού του τόπου …όμως θα ήθελα να με θεωρήσετε αναπόσπαστο κομμάτι του παρόντος και του μέλλοντος και θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια για αυτό.»

laografiko_vilia-1 laografiko_vilia-2

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ