ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Εγκρίθηκε αμερικανική χρηματοδότηση για επένδυση της ONEX στην Ελευσίνα

Το «πράσινο φως», σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχει ανάψει ο αμερικανικός κρατικός χρηματοδοτικός οργανισμός DFC για παροχή χρηματοδότησης στην επένδυση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, μέσω της ONEX, η οποία έχει ήδη λάβει τα σχετικά έγγραφα που ανέμενε η ελληνική κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης.

Η έγκριση στην ΟΝΕΧ για κρατική αμερικανική χρηματοδότηση αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική οικονομία, ενώ ταυτόχρονα δείχνει την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται από τις ΗΠΑ η ανάπτυξη από την ΟΝΕΧ κρίσιμων κλάδων, όπως αυτός των Ναυπηγείων, όπως έχει ήδη φανεί στο Νεώριο της Σύρου.

Την ίδια στιγμή όμως που ελληνική και αμερικανική κυβέρνηση «ανοίγουν» μέσω της ΟΝΕΧ και των επενδύσεων αυτής δρόμους για μεγάλες επενδύσεις και πλέον ο χρόνος για την έναρξη των διαδικασιών υποβολής φακέλου εξυγίανσης έχει αρχίσει και τρέχει, παραμένει το εμπόδιο του βασικού μετόχου των Ναυπηγείων Ν. Ταβουλάρη και της τακτικής που ακολουθεί.

Και αυτό γιατί, για να εκκινήσει η διαδικασία υποβολής φακέλου εξυγίανσης, η ΟΝΕΧ αναμένει την τυπική διευθέτηση του ζητήματος διασφάλισης της διαδικασίας, όπως έχει ήδη αναλάβει ο κ. Ταβουλάρης, και η οποία διασφάλιση παρέχεται μόνο με την μεταβίβαση των μετοχών της μητρικής εταιρίας και την μετέπειτα υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Σημειωτέον δε ότι η συμφωνία μεταβίβασης μετόχων θα περιλαμβάνει σχετική διαλυτική αίρεση σε περίπτωση μη έγκρισης του σχεδίου εξυγίανσης από τα αρμόδια δικαστήρια. Η ΟΝΕΧ, για τη διασφάλιση του εγχειρήματος, ζητά αυτή τη μεταβίβαση, αφού η εταιρία είναι επί της ουσίας πτωχευμένη και χρωστά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

«Άλλη παράταση με τον Ν. Ταβουλάρη ιδιοκτήτη δεν θα δοθεί. Οι εργαζόμενοι και το ξέρουν και το στηρίζουν στην πλειοψηφία τους, με ελάχιστες εξαιρέσεις εργαζομένων που αποτελούν την “αυλή” του κ. Ταβουλάρη», διαμηνύουν κύκλοι των αρμοδίων υπουργείων. Από την πλευρά της ΟΝΕΧ πάντως, απαντούν πως περιμένουν για να δουν τι προτίθεται να πράξει η πλευρά Ταβουλάρη ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ