ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Εγκρίθηκε η ίδρυση Συμβουλευτικού Σταθμού Γυναικών στην Ελευσίνα

Σε συνέχεια της διαβούλευσης στην Δυτική Αττική για τη χωρική εξειδίκευση της περιφερειακής στρατηγικής ισότητας των φύλων, της ομόφωνης έγκρισης του σχεδίου δράσης Δυτικής Αττικής και της σχετικής διαγνωστικής μελέτης που κατέθεσε η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής από την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Αττικής και της εξαιρετικής συνεργασίας με το Δήμο Ελευσίνας, και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων ως αρμόδιος κρατικός φορέα, ενέκρινε την αναγκαιότητα, σκοπιμότητα αλλά και ετοιμότητα ίδρυσης και λειτουργίας Συμβουλευτικού Σταθμού Γυναικών στην Ελευσίνα.

Η ίδρυση και λειτουργία του Σταθμού θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα για όλη την Αττική, θα συμπληρώνει το υφιστάμενο δίκτυο δομών- συμβουλευτικών σταθμών, κέντρων και ξενώνων φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους και θα αποτελέσει κέντρο αναφοράς για τα θέματα ισότητας φύλων για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής. Η λειτουργία του Σταθμού θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Αττικής.

Με την λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Γυναικών στην Ελευσίνα κλείνει ένα ακόμα μεγάλο έλλειμμα κοινωνικών δομών στην περιοχή Θριάσιου Πεδίου και Μεγαρίδος και αναμένονται πολλαπλές ωφέλειες τόσο για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα βίας και κακοποίησης όσο και για την ευρύτερη προώθηση θεμάτων ισότητας των φύλων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Υλικό Διαβούλευσης- Σχέδιο Δράσης:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=20702:pragmatopoiithike-me-epityxia-i-diavoylefsi-gia-ti-xoriki-ekseidikefsi-tis-isotitas-ton-fylon-sti-dytiki-attiki&catid=288&Itemid=305

http://www.patt.gov.gr/site/attachments/article/20702/ΚΕΙΜΕΝΟ%20ΕΡΓΑΣΙΑΣ_ΔΥΤΙΚΗ%20ΑΤΤΙΚΗ_ΙΣΟΤΗΤΑ%20ΦΥΛΩΝ_30092016_1_3.pdf

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ