ΤΟΠΙΚΑΧΑΪΔΑΡΙ

Εγκρίθηκε η κατασκευή της πεζογέφυρας στο Παλατάκι

Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) και αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η υπουργική απόφαση – έγκριση για την κατασκευή της πεζογέφυρας στο Παλατάκι που είχε διακοπεί μετά από καταγγελίες τριών κατοίκων του Χαϊδαρίου στην αρχαιολογική υπηρεσία.

Όπως αναφέρει ο δήμος Χαϊδαρίου, η εξέταση της καταγγελίας «έγινε από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων σε δύο συνεδριάσεις». Στην πρώτη ζητήθηκε από το Συμβούλιο να γίνει τροποποίηση της αρχικής πρότασης, με σκοπό να μειωθεί κατά το δυνατόν η επιβάρυνση στον Ιστορικό Χώρο που βρίσκεται στο Παλατάκι και στη δεύτερη, αφού παρουσιάστηκε η νέα τεχνική πρόταση του μελετητή, που προβλέπει την κατασκευή βάθρων με διαφορετική διάταξη, καταλαμβάνοντας λιγότερο χώρο, καθώς και χρήση διαφανών στοιχείων στους ανελκυστήρες με σκοπό την γενικότερη ελάφρυνση της κατασκευής, εγκρίθηκε ομόφωνα.

Σημειώνεται πως και στις δύο συνεδριάσεις, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, ο οποίος μετέφερε την αγωνία χιλιάδων κατοίκων της περιοχής σχετικά με την πορεία του έργου δεδομένης της αναγκαιότητας και της επικινδυνότητας του σημείου. Στη δεύτερη συνεδρίαση μάλιστα ο Μ. Σελέκος παρουσίασε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τις αποφάσεις φορέων που παραβρέθηκαν σε αυτό σχετικά με την αναγκαιότητα του έργου.

Σύμφωνα με το δήμο Χαϊδαρίου, «το επόμενο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες και στην πεζογέφυρα στο ύψος Προβατά, όπου είχαν σταματήσει για τεχνικούς λόγους. Η ολοκλήρωση των δύο αυτών σημαντικών έργων, σε συνδυασμό με τη διαρκή διεκδίκηση κατασκευής τουλάχιστον δύο επιπλέον πεζογεφυρών, εντός των ορίων του δήμου μας, στην Παπανδρέου και μπροστά από το γήπεδο Τ. Χαραλαμπίδης, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών και αποτελεί άμεση προτεραιότητα για τη διοίκηση του δήμου».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ