ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκρίθηκε η τρίτη 48ωρη άδεια στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Εγκρίθηκε τελικά από το αρμόδιο Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού η τρίτη, κατά σειρά, άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόμενος μετά από πολύημερη απεργία πείνας.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη ενώ ο εισαγγελέας του συμβουλίου ορίστηκε την περασμένη Παρασκευή.

Η 48ωρη άδεια εξόδου στον Δημήτρη Κουφοντίνα, καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια για συμμετοχή στη 17Ν, εγκρίθηκε υπό τον όρο της εμφάνισής του σε αστυνομικό τμήμα μια φορά την ημέρα.

Η άδεια θα τεθεί εν ισχύ μόλις εξέλθη από το νοσοκομείο που έχει εισαχθεί λόγω απεργίας πείνας που ξεκίνησε στις 30 Μαΐου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου των φυλακών , στο οποίο μετέχουν ο διευθυντής του καταστήματος, η κοινωνική λειτουργός και εισαγγελέας, στον πολυισοβίτη χορηγείται 48ωρη άδεια με την επιβολή του όρου της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του μία φορά την ημέρα και μεταξύ των ωρών 10π.μ. με 14μ.μ.

Να σημειωθεί ότι στις δύο προηγούμενες άδειες ο Κουφοντίνας είχε όρο την εμφάνιση του στο τμήμα δύο φορές την ημέρα.

Με την έκδοση της απόφασης του συμβουλίου των φυλακών σταμάτησε την απεργία του ο βαρυποινίτης Δημήτρης Κουφοντίνας ο οποίος σε λίγες ημέρες αναμένεται να επιστρέψει στη φυλακή από όπου θα λάβει την άδειά του.

Η απόφαση του συμβουλίου ελήφθη με σχετική τοποθέτηση του εισαγγελέα Ιωάννη Χατζόγλου ο οποίος είναι ο τρίτος εισαγγελικός λειτουργός που συναινεί στη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα και παρά την πειθαρχική αγωγή που ασκήθηκε από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε βάρος των δύο συναδέλφων του που μετείχαν στα προηγούμενα συμβούλια.

Η εξέταση του αιτήματος του πολυισοβίτη είχε καθυστερήσει να εξεταστεί, καθώς οι ελεγχόμενοι εισαγγελείς αυτοεξαιρέθηκαν λόγω της πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος τους.

Η ανακοίνωση Κουφοντίνα

«Σήμερα νίκησε η Αλληλεγγύη» αναφέρει ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε ανάρτηση στο προσωπικό ιστολόγιο του την οποία έκανε μέσα από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και σε όλους. Στους συντρόφους, τους φίλους, τους προοδευτικούς ανθρώπους που συμπαραστάθηκαν.
Σήμερα νίκησε η Αλληλεγγύη. Και ο Κοινός Αγώνας, η αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για τις μικρές και τις μεγάλες νίκες.

Δημήτρης Κουφοντίνας
Γενικό Κρατικό Νίκαιας
14/6/18»

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει πολλές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου για να δοθεί η άδεια στον Δ.Κουφοντίνα, η οποία ήταν αμφίβολο εάν θα εξεταστεί μετά την παρέμβαση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Μόλις σήμερα το πρωί μέλη του Ρουβίκωνα σήκωσαν πανό στον Παρθενώνα το οποίο έγραφε στα αγγλικά «Η ελληνική δημοκρατία σκοτώνει απεργό πείνας, άδεια στον Δ.Κουφοντίνα», προκειμένου να ενημερωθούν και οι τουρίστες για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ανάρτησή του Ρουβίκωνα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ