ΕΛΛΑΔΑ

ΕΕΤ: Αύξηση της ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις

Αύξηση της ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών που παρουσιάστηκαν στη σημερινή συνάντηση της ΕΕΤ με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Παράλληλα, πηγές της Ένωσης προέβλεπαν σήμερα θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας από το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Ειδικότερα, σε διάστημα ενός μηνός (στο τέλος Απριλίου σε σχέση με το τέλος Μαρτίου) οι εγκρίσεις δανείων αυξήθηκαν κατά 10 % και διαμορφώθηκαν σε 1,65 δισ. ευρώ, από 1,5 δισ. τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εκταμιεύσεις ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι από την έναρξη εφαρμογής των συγκεκριμένων προγραμμάτων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων (πρόκειται για προγράμματα του ΕΤΕΑΝ, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και Κοινοτικών πρωτοβουλιών όπως το Jeremie) μέχρι τον Ιούνιο του 2013 είχαν εκταμιευθεί μόλις 100-150 εκατ. ευρώ. Δηλαδή οι εκταμιεύσεις σχεδόν δεκαπλασιάστηκαν σε διάστημα ενός έτους.

Η εξέλιξη αυτή, όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Ανάπτυξης, δείχνει ότι «κάτι έχει ξεκινήσει να κινείται στην τραπεζική αγορά, περισσότερο σε σχέση με τα χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ