ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδικοί Φρουροί : Δειλή η Πολιτεία μεταφορτώνει ευθύνες

Ανακοίνωση για τις δυσμενείς μεταθέσεις

Για απόφαση αυταρχικού χαρακτήρα και για απόπειρα να μεταφορτωθούν ευθύνες κατηγορεί την Πολιτεία το Σωματείο Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή τη δυσμενή μετάθεση του διοικητή του ΑΤ Ψυχικού αλλά και την επιστροφή του αστυνομικού που φρουρούσε την πρεσβεία του Ιράν στις περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας μετά την επίθεση «Ρουβίκωνα».

Στην ανακοίνωσή τους οι Ειδικοί Φρουροί κάνουν επίσης λόγο για ανικανότητα της πολιτείας να περιορίσει δια της δικαιοσύνης το φαινόμενο «Ρουβίκωνας» και για αυτό επιχειρούν, όπως τονίζουν, να στρέψουν τα βλέμματα στην ενδεχόμενη ανεπάρκεια του αστυνομικού. Απευθύνουν τέλος έκκληση να ανακληθεί η πράξη «εξοστρακισμού» των συναδέλφων, ώστε να «δικαστούν» από τα όργανα της πειθαρχικής δικαιοσύνης και να αναζητηθούν ευθύνες για το γεγονός ότι ο ασύρματος του συναδέλφου τους ήταν εκτός λειτουργίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από την πρώτη στιγμή το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α δια των εκπροσώπων του εξεδήλωσε την αποδοκιμασία του για την κακή εικόνα που προσέδωσε η στάση του συναδέλφου αστυνομικού φρουρού της πρεσβείας του Ιράν.

Όμως:

Είναι επιεικώς απαράδεκτο να επιδιώκεται να «μεταφορτωθεί» η ανικανότητα της πολιτείας να περιορίσει δια της δικαιοσύνης το φαινόμενο Ρουβίκωνας, στρέφοντας επιτηδευμένα τα βλέμματα, στην ενδεχόμενη ανεπάρκεια του αστυνομικού.

Το ΜΗ ΑΞΙΟΠΟΙΝΟ των πράξεων της συλλογικότητας έχει κριθεί επαλειμμένα με την σύλληψη δεκάδων μελών τους από την αστυνομία και την επιστροφή τους στο «θεάρεστο έργο» των καταστροφών, ατιμώρητοι, και λίγα λεπτά μετά την απομάκρυνση τους από την έδρα του δικαστηρίου.

Ίσως έστω για πρώτη φορά, θα έπρεπε να αναζητηθούν και ευθύνες για τους εγκληματικά ανεύθυνο υπευθύνους που διατηρούν το σύστημα επικοινωνίας της αστυνομίας «κωφάλαλο» και στο γεγονός ότι ο ασύρματος του συναδέλφου στην πρεσβεία του Ιράν ήταν εκτός λειτουργίας!!! Το ΣΕΦΕΑΑ έχει γίνει γραφικό καταγγέλλοντας καθημερινά αυτή την εγκληματική ανεπάρκεια .

Επίσης

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τις διοικητικές πράξεις -αποφάσεις εξοστρακισμού, του Διοικητή του Τμήματος και του Αστυνομικού σκοπού, πρακτικές που μας αναγάγουν σε εποχές ανυπαρξίας Δικαίου, τόσο ποινικού όσο και πειθαρχικού, σε τακτικές εκδικητικές και τιμωρητικές, που απαξιώνουν την Δημοκρατική λειτουργία εντός του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την ανικανότητα μας να τιμωρήσουμε αυτούς που καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία αποτελεί πράξη δειλίας όταν επιδιώκουμε να την μεταφορτώσουμε σε αστυνομικούς που δεν φέρουν καμιά ευθύνη για την «επέλαση» των συλλογικοτήτων στην Αττική.

Καλούμε λοιπόν την Φυσική Ηγεσία να ανακαλέσει την πράξη «εξοστρακισμού» των συναδέλφων , ώστε να «δικαστούν» από τα όργανα της πειθαρχικής δικαιοσύνης, ταυτιζόμενοι με της αξίες και ιδανικά μιας ευνομούμενης πολιτείας και όχι με αποφάσεις αυταρχικού χαρακτήρα.

Το Δ.Σ του ΣΕΦΕΑΑ προτίθεται να καλύψει νομικά τους συναδέλφους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-O-                                               -O-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ           ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ