ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΠΙΚΑ

Εικόνες εγκατάλειψης στα πάρκα της Αττικής

Ελλιπή συντήρηση πρασίνου, παιδικές χαρές που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους και συσσώρευση απορριμμάτων εντόπισαν πολίτες κατά την καταγραφή χώρων πρασίνου σε τέσσερις δήμους της Αττικής: το Χαϊδάρι, το Χαλάνδρι, το Κερατσίνι και την Ηλιούπολη. Η καταγραφή διεξήχθη στο πλαίσιο σχετικής δράσης του «WWF», με στόχο την ενεργοποίηση των πολιτών για το πράσινο στην πόλη τους. Με κεντρικό σύνθημα «Ανακαλύπτουμε το πράσινο της πόλης μας», η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «WWF Ελλάς» διοργάνωσε καταγραφή χώρων πρασίνου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλύτερη Ζωή», σε συνεργασία με τις δημοτικές βιβλιοθήκες της κάθε περιοχής και με αφορμή τη σειρά δράσεων «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

Η καταγραφή έγινε σε διάστημα τριών μηνών, από τον Δεκέμβριο του 2013 ως τον Φεβρουάριο του 2014. Από την καταγραφή στους τέσσερις δήμους της Αττικής προέκυψε, μεταξύ άλλων, ότι όλοι οι καταγεγραμμένοι χώροι χρήζουν βελτιώσεων, άλλοτε μικρών και άλλοτε μεγάλων.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Δείτε επίσης
Close
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ