ΤΟΠΙΚΑ

Εκατέρωθεν επιστολές Δούρου – Σγουρού περι παράδοσης – παραλαβής

Πολλά αναφέρονται τελευταία γύρω από τις σχέσεις της νεοεκλεγείσας Περιφερειάρχη Αττικής, Ρ. Δούρου και του απερχόμενου Γ. Σγουρού. Το σίγουρο είναι ένα, πως στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο αντιπάλων δημιούργησαν μεγάλο χάσμα μεταξύ τους, με αποτέλεσμα στο διάστημα που ακολουθεί μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα περιφερειάρχη αλλά και μετέπειτα, το κλίμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο να είναι αρκετά ενδιαφέρον… Πιο συγκεκριμένα, όπως δημοσίευσε η εφημερίδα ‘’Πρώτο Θέμα’’ η νέα περιφερειάρχης Αττικής, ζήτησε από τον σύντροφό της, να επισκεφθεί και να παραλάβει την Περιφέρεια και, δίνοντας του σχετική έγγραφη εξουσιοδότηση, να ασκήσει ελέγχους, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδό της εφημερίδος. Τώρα σε ό,τι αφορά την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεοεκλεγείς αντιπεριφερειάρχης, Γ. Βασιλείου, επισκέπτεται γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, χωρίς ωστόσο να έχει έρθει ακόμη σε επαφή με τη νυν αντιπεριφερειάρχη Στ. Δήμου. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του για το αν ευσταθούν τα παραπάνω, ο κ. Βασιλείου τα αρνήθηκε και μας δήλωσε ότι κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να ενημερωθεί πλήρως για όλα τα ζητήματα της Περιφέρειας και για να είναι έτοιμος αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Παρακάτω δημοσιεύουμε την επιστολή της κ. Ρ. Δούρου καθώς και την απαντητική επιστολή του Γ. Σγουρού.

 

Η επιστολή της Ρένας Δούρου στον Γιάννη Σγουρό

[quote style=’1′ cite=”]

«Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα, Σας απευθύνω την παρούσα επιστολή ενόψει της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων της νέας Περιφερειακής Αρχής. Σαράντα ημέρες μετά από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας των αυτοδιοικητικών εκλογών και την επικράτηση της Περιφερειακής παράταξης «Δύναμης Ζωής» θα επιθυμούσαμε κύριε Περιφερειάρχα, όσο το δυνατόν συντομότερο, να είχαμε μια πλήρη ενημέρωση σε ό,τι αφορά τα εκκρεμή καθώς και τα τρέχοντα ζητήματα της Περιφέρειας Αττικής. Ειδικότερα θα επιθυμούσαμε να έχουμε μια εμπεριστατωμένη καταγραφή σε ό,τι αφορά τα υπό εξέλιξη ζητήματα του νέου ΕΣΠΑ, του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) σχετικά με την Περιφέρεια Αττικής, τις εξελίξεις στα ζητήματα αρμοδιότητας του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), του οποίου προεδρεύει ο Περιφερειάρχης Αττικής, συγκεκριμένα στοιχεία αναφορικά με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής σε ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς επίσης και μια αναλυτική καταγραφή όλων των οικονομικών στοιχείων της Περιφέρειας. Έναν πλήρη δηλαδή απολογισμό του έργου των τελευταίων 3.5 ετών στην Περιφέρεια Αττικής, έτσι ώστε η διαδικασία παράδοσης και παραλαβής να αποτελέσει μια σύννομη διαδικασία επ’ ωφελεία των πολιτών της Αττικής. Με εκτίμηση, Ρένα Δούρου Εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής»

[/quote]

 

Η απαντητική επιστολή του Γ. Σγουρού

[quote style=’1′ cite=”]

‘’Αξιότιμη κυρία ∆ούρου, Έλαβα την ευγενική επιστολή σας σχετικά με την προετοιμασία της διαδικασίας παράδοσης – παραλαβής στην Περιφέρεια Αττικής και θα ήθελα να ευχηθώ και πάλι μια δημιουργική και εποικοδομητική θητεία, επ’ ωφελεία των πολιτών της Αττικής. Σημειώνω ότι όλα τα στοιχεία, τόσο για το νέο ΕΣΠΑ, όσο και για τον Ε∆ΣΝΑ και την Περιφέρεια Αττικής, είναι από καιρό δημοσιευμένα στους σχετικούς ιστότοπους. Ειδικά για το νέο ΕΣΠΑ η σχετική διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης με όλους τους φορείς λήγει την 16η Ιουλίου 2014. Τέλος, θα είμαστε στη διάθεσή σας, εφόσον το επιθυμείτε, να σας ενημερώσουμε πλήρως, με αναλυτικά και επικαιροποιημένα στοιχεία για όλα τα θέματα, σε εύλογο χρονικό διάστημα.

[/quote]

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ