ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση για τη λήξη της σχολικής χρονιάς στους παιδικούς

paidikoi_stathmoi_26_6_15_fΜε την λήξη της εκπαιδευτικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση των πέντε παιδικών σταθμών του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. του Δήμου Ελευσίνας, στο χώρο της Ελαιουργικής την Παρασκευή  26  Ιουνίου του 2015.
Στον διαδραστικό αυτό χώρο των εκδηλώσεων, τα  παιδιά των  παιδικών,  γονείς και φίλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το θεατρικό δρώμενο «Στου κόσμου το αλώνι, παίζουν η Δήμητρα και η Περσεφόνη» και να τραγουδήσουν όλοι μαζί τονίζοντας έτσι την σημασία της συμμετοχής στις κοινές δράσεις και εκδηλώσεις.
Επίσης ο ιδιαίτερος αυτός χώρος με την εργοταξιακή ατμόσφαιρα, γέμισε με έργα των παιδιών, που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το σχέδιο δράσης της χρονιάς που είχε ως θέμα  την προσέγγιση της προσχολικής ηλικίας στην εικαστική τέχνη μέσα από την φαντασία  και  τις πέντε τους αισθήσεις του παιδιού. Έργα αξιόλογων ζωγράφων όπως του Θεόφιλου Πικάσο, Σεζάν, Μανέ, Καντίσκι, Χαζαρίδη, Τσαρούχη, Κναπ, Ντελονέ, χρησιμοποιήθηκαν ως  σχέδια για τις δημιουργίες των παιδιών καθώς και θεματογραφία από την Αρχαία Ελλάδα. Χαμόγελα παιδιών, γονιών, συγγενών και φίλων αποτέλεσαν την επιβράβευση για τα δρώμενα. Αξιοζήλευτη και πρωτοπόρα δουλειά που μας εντυπωσίασε όλους.
Την εκδήλωση χαιρέτησε, η πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΑ κ. Μαρία Βασιλείου που επιβράβευσε, παιδαγωγούς και παιδιά.  Τόνισε στους γονείς την σημασία που δίνει το Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α και γενικότερα ο δήμος στην τρυφερή ηλικία και τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας διαμονής και αγωγής που παρέχονται στα παιδιά  χωρίς την καταβολή τροφείων. Επίσης την εκδήλωση χαιρέτησε ο αντιδήμαρχος κύριος Χ. Ανδρώνης.  Παρευρέθησαν ο αντιπρόεδρος του Ν.Π. κ. Α. Κριεκούκης ,οι αντιδήμαρχοι κύριοι Α. Μαυρογιάννης και Δ. Τσάτσης,  η Δ.Σ. του Π.Α.Κ.Π.Π.Α.  κ. Καρέλου Μαρία και η πρώην διευθύντρια παιδικών σταθμών κ. Αρματά.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης παιδιά , γονείς και παιδαγωγοί περιηγηθήκαν στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Ελευσίνας. Την ξενάγηση επιμελήθηκε η κ. Λάλου Αγγελική υπεύθυνη τους παιδικού σταθμού Μαγούλας. Αξίζουν συγχαρητήρια στις παιδαγωγούς , σε όλο το προσωπικό των παιδικών σταθμών και ιδιαιτέρως  επαινετική αναφορά στην προϊστάμενη των παιδικών σταθμών  κ. Κολιοφώτη Αικατερίνη που με τις οδηγίες της και την συνεχή ακούραστη παρουσία της ανταποκρίνεται πάντα με επιτυχία στο δύσκολο έργο της.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ