ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση για το Bullying και τους κινδύνους του διαδικτύου στον Ασπρόπυργο

Εκδήλωση για το Bullying και τους κινδύνους του διαδικτύου στον ΑσπρόπυργοΟ Δήμος Ασπροπύργου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, διοργάνωσαν εκδήλωση για το επίκαιρο θέμα  της αντιμετώπισης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, με κεντρικό ομιλητή τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης (δικηγόρο – καθηγητή Εγκληματολογίας) κ. Άγγελο Τσιγκρή.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ασπροπύργου την Τετάρτη 27 Μαΐου.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κος Ν. Μελετίου, αναγνωρίζοντας το οξύ πρόβλημα που υφίσταται στην Ελληνική κοινωνία μετά τα γνωστά γεγονότα των Ιωαννίνων προσκάλεσε τον καθηγητή Εγκληματολογίας κ. Άγγελο Τσιγκρή, προκειμένου να εξηγήσει με επιστημονικό τρόπο την έξαρση του κοινωνικού αυτού φαινομένου. Ένας πραγματικά αξιόλογος και γλαφυρός ομιλητής που κράτησε αμείωτο το ζωηρό ενδιαφέρον των παρευρισκομενων για περίπου 2 ώρες απαντώντας σε σωρεία ερωτήσεων.Η επαγγελματικη ιδιότητα και η επιστημοσυνη του συνέβαλλαν στην ψύχραιμη και πολύπλευρη προσέγγιση του φαινομένου.

Ο Άγγελος  Τσιγκρής αναφέρει:

Εκδήλωση για το Bullying και τους κινδύνους του διαδικτύου στον Ασπρόπυργο“Για να υπάρξει πιθανότητα τέλεσης εγκληματικών πράξεων από ανήλικους, πρέπει να υπάρξει ένας συνδυασμός φτώχειας, εγκληματικού παρελθόντος της ίδιας της οικογένειας και έλλειψης ελέγχου των γονέων προς το παιδί. Πρέπει, δηλαδή, να συμπέσουν ταυτόχρονα τρεις παράγοντες προκειμένου να υπάρξει σοβαρή πιθανότητα να εκδηλώσει κάποιος ανήλικος παραβατική συμπεριφορά.
Οι ανήλικοι με παραβατικό ιστορικό (π.χ.  τέλεση κλοπών, πρόκληση επεισοδίων στα γήπεδα και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας), παρουσιάζουν αντίστοιχα προβλήματα στην οικογένεια και το σχολείο, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε παραβατικές ομάδες, προκειμένου να αναπληρώσουν εκεί την ανθρώπινη επικοινωνία και την αναγνώριση που τους λείπει.
Για να προληφθεί μια μελλοντική έξαρση της παραβατικότητας των ανηλίκων και της νεανικής βίας στο σχολικό περιβάλλον θα πρέπει -μεταξύ άλλων- να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους, να επαναπροσδιορισθούν οι στόχοι της νέας γενιάς και να διασφαλισθούν τα μέσα για την επίτευξή τους, να μειωθεί η ανεργία των νέων, να ενσωματωθούν οι μειονοτικές ομάδες του πληθυσμού, να στηριχθούν οι θεσμοί της οικογένειας και του σχολείου και να οικοδομηθεί μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης. Μια δίκαιη και ανοιχτή κοινωνία, με ίσες ευκαιρίες για όλους”.

Η γνώση, η κατανόηση και η αναγνώριση είναι τα βασικά εφόδια προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα που τείνει να γίνει βρόχος στην καθημερινή λειτουργία του σχολείου, αλλά παράλληλα απειλεί την ηρεμία της οικογένειας.”

Εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων συμμετείχαν οργανωτικά στην όλη προσπάθεια και απέδειξαν το αυτονόητο, οτι δηλαδή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΟΙ.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ