ΤΟΠΙΚΑ

ΠΕΔΑ: εκλογές με φόντο τα απορρίματα

peda1-ds-aftodioikisi-620x320Το μέλλον των απορριμμάτων στην Αττική και πιθανόν το προς τα που θα οδηγηθεί ο σχετικός σχεδιασμός της περιφερειάρχου Ρένας Δούρου, κρίνεται κατά μια έννοια στις σημερινές εκλογές για το προεδρείο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ). Πιο συγκεκριμένα, η Ενωση των 66 δήμων της Αττικής ορίζει την πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΔΣΝΑ, του φορέα που θα αποφασίσει για τη διαχείριση των απορριμμάτων στον νομό. Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ, πρόεδρος του οποίου είναι ex officio ο εκάστοτε περιφερειάρχης Αττικής, εν προκειμένω η κ. Δούρου, αποτελείται από επτά (6+1) άτομα εκ των οποίων τα δύο καθορίζει η Περιφέρεια και τα τέσσερα η ΠΕΔΑ. Εφόσον όμως πρόεδρος της ΠΕΔΑ εκλεγεί ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημ. Στεργίου -σ.σ.: επικεφαλής της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας- είναι σχεδόν βέβαιο ότι στην εκτελεστική επιτροπή της ΠΕΔΑ αρκετά μέλη θα ψηφίσουν την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, σύμφωνα με έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη . Η κ. Δούρου τονίζει ότι επιμένει στην άποψη της ακύρωσης των διαγωνισμών για τα απορρίμματα και στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της διαχείρισής τους, ωστόσο για να εφαρμόσει την πολιτική της χρειάζεται να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ.

Οι εκλογές αυτές, έχουν ιδιαίτερο (και πολιτικό) ενδιαφέρον, καθώς τη θέση του προέδρου διεκδικούν σχεδόν όλοι -εκτός του ΚΚΕ που έχει δύο έδρες- και οι πιθανολογούμενες συμμαχίες πολλές. Στο 25μελές διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔΑ, η Ν.Δ. έχει καταλάβει 9 έδρες. Ετσι ο επικεφαλής Δημ. Στεργίου χρειάζεται τουλάχιστον 3 ακόμα ψήφους προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος, ή στην τρίτη ψηφοφορία σχετική πλειοψηφία. Αντίστοιχες βλέψεις έχουν όμως και ο επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Ν. Σαράντης που έχει καταλάβει 5 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο, ο οποίος επίσης συμφωνεί με τον σχεδιασμό που έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται όσον αφορά τα απορρίμματα και την ολοκλήρωση των διαγωνισμών ΣΔΙΤ. Βλέψεις για την προεδρία έχει και ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρ. Γκότσης (5 έδρες) αλλά και ο δήμαρχος Νίκαιας- Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδης, επικεφαλής των «Λευκών» που διαθέτει 4 έδρες.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ