ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές ΝΔ: Κλείδωσε για τις 20 Δεκεμβρίου ο πρώτος γύρος

nea-dimokratiaΤέλος στη 10ημερη περιπέτεια βάζει η απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής να ορίσει την  20η Δεκεμβρίου ως η ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία.

Σήμερα αναμένεται και νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, η οποία χθες λαμβάνοντας υπόψιν την πρόταση της εταιρείας Vodafone,  αποφάσισε την ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου και ο δεύτερος γύρος για τις 10 Ιανουαρίου. Η  Vodafone έστειλε την Τετάρτη επιστολή στην ΚΕΦΕ, η οποία ενημέρωνε -περιείχε και την οικονομική προσφορά – πως δεν μπορεί να εγγυηθεί τη διεξαγωγή στις 13 Δεκεμβρίου, αλλά μία εβδομάδα αργότερα. Ακολούθησε συνεννόηση μεταξύ των υποψηφίων προκειμένου να συζητηθούν τα νέα δεδομένα και έτσι αποφάσισε να προχωρήσει με την ανάθεση, παραβλέποντας τις  ενστάσεις ότι ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί με το νέο έτος και μετά τις γιορτές.

Παράλληλα, απορρίφθηκε η προσφορά της εταιρείας Έξυπνα Συστήματα, η οποία εμφανιζόταν να εγγυάται τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου, καθώς εκφράστηκαν αμφιβολίες για το κατά πόσον θα μπορούσε μια «μικρή» εταιρεία να φέρει εις πέρας το έργο.

Να σημειωθεί ότι δεν συμμετείχε ο εκπρόσωπος του κ. Μειμαράκη στην ΚΕΦΕ την Τετάρτη, καθώς ο κ. Αμπατζόγλου είχε θέσει ως προυπόθεση για την επιστροφή του να αναλάβει τις ευθύνες του ο κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος και να επιστρέψει στην Επιτροπή, ενώ ο κ. Μειμαράκης έχει ζητήσει να κατατεθεί και μήνυση στην εταιρεία Infosolution.

H ΝΔ κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και αγωγή κατά της εταιρείας Infosolutions, η οποία απέτυχε να διεξάγει τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στις 22 Νοεμβρίου. Με εντολή του προέδρου της ΝΔ, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο νομικός σύμβουλος του κόμματος κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητά συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρείας και των ομόρρυθμων εταίρων της μέχρι του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ. Η προσωρινή διαταγή που ζητήθηκε θα συζητηθεί την Παρασκευή το πρωί, ενώ παράλληλα η ΝΔ κατέθεσε και σχετική αγωγή.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ