ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκπλήξεις, δώρα και χορός στην ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου «Οι Ακρίτες του Πόντου» στον Ασπρόπυργο

Μέλη, φίλοι αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας έδωσαν και φέτος το δυναμικό παρόν, στην ετήσια χοροεσπερίδα που πραγματοποίησε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στο κτήμα «Δέκα» ο Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου».

Η μουσικοχορευτική εκδήλωση, η οποία επεφύλαξε εκπλήξεις αλλά και πολλά δώρα, ξεκίνησε με θερμές ευχές από τους γραμματείς του Συλλόγου Μαρίνα Αφουξενίδου και Γιάννη Σεπτούχα, οι οποίοι προσφώνησαν τους επίσημους καλεσμένους.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στην πρόεδρο Αθηνά Σωτηριάδου, η οποία αναφέρθηκε στις δράσεις των «Ακριτών». Κατόπιν, τη σκυτάλη πήρε ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νικόλαος Μελετίου ο οποίος ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους υγεία, ευτυχία και αισιοδοξία. Εξήρε δε το Σύλλογο για τις δράσεις του, λέγοντας πως είναι ευχαριστημένος για τον «μεγαλύτερο σύλλογο» της πόλης, ο οποίος μαζί με τα άλλα πολιτιστικά σωματεία του δήμου, προβάλλουν τον Ασπρόπυργο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων Γιώργος Βαρυθυμιάδης ευχήθηκε «καλή χρονιά με υγεία και αισιοδοξία» ενώ τόνισε και την καλή συνεργασία του ΣΠΟΣ με το Δήμο. Τόνισε δε ότι «οι Πόντιοι έχουν επενδύσει στη νεολαία».

Συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν η απονομή τιμητικής πλακέτας από την πρόεδρο του Συλλόγου στον πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων Γιώργο Παρχαρίδη, για την προσφορά του στη διάδοση του ποντιακού ελληνισμού. Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος, συνεχίζοντας το μεγάλη φιλανθρωπική του δράση, απέδειξε για άλλη μια φορά έμπρακτα την αλληλλεγγύη του προς τον συνάνθρωπο , καθώς αποφάσισε μέρος των εσόδων από την εκδήλωση αυτή να δοθεί ως οικονομική ενίσχυση στην οικογένεια του Νίκου Νικολαΐδη, ο οποίος εδώ και περίπου δύο χρόνια, και μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα, βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα εμφανίστηκαν οι: Δημήτρης Μαυρίδης (λύρα και τραγούδι), ο Σταύρος Σαββίδης (τραγούδι) ο Γιώργος Κυριακίδης (λύρα), ο Ανέστης Ιωακειμίδης (λύρα και τραγούδι), ο Παντελής Νικολαΐδης (φλογέρα και αγγείο), ο Χρήστος Μαυρίδης και ο Θεοδόσης Ευφραιμίδης (νταούλι) και ο Κώστας Φουλίδης (πλήκτρα).

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ