ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εκπτώσεις» Πολάκη: Από 230 εκατ. ευρώ το έλλειμα του ΚΕΕΛΠΝΟ, στα 140!

Όπισθεν ολοταχώς έκανε σήμερα στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία ο Παύλος Πολάκης, σχετικά με το έλλειμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε δήθεν αποκαλύψει ότι χάθηκαν 230 εκατ. ευρώ, σήμερα ομολόγησε κατόπιν ερωτήσεων του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά ότι είχε κάνει λάθος. Είπε, δε, ότι τελικά υπολόγισε το έλλειμμα στα 140, καθώς είχε διπλοεγγράψει (με τα μπακαλίστικα μαθηματικά του) το ταμειακό υπόλοιπο του έτους 2009-2010.

Μάλιστα, ο κ. Πολάκης προχώρησε σε μια ακόμη υποχώρησε, όταν δέχτηκε τον ισχυρισμό Γεωργαντά ότι οι συνεργάτες του είχαν διπλομετρήσει τα έσοδα του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Το ταμειακό υπόλοιπο το πάτε ως έσοδο στην επόμενη. Μήπως αυτό σημαίνει διπλοεγγραφή εσόδου;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ και συμπλήρωσε ότι «ούτε ο  καραγκιόζης δεν κάνει τέτοιες πράξεις». Υπό αυτό το πλαίσιο, κατά τον κ. Γεωργαντά, πρέπει από τα 230 εκατ. ευρώ που παρουσίασε ο κ. Πολάκης να αφαιρεθούν τα 166 εκατ. (που είναι διπλοεγγραφές), για να μείνει τελικά ένα ποσό που φτάνει περίπου τα 70 εκατ. ευρώ. Αυτά, όπως υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς, απουσιάζουν λόγω των εκροών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αντιλαμβανόμενος ότι πιάστηκε με τη γίδα στη πλάτη, σημείωσε: «Ακόμα κι αν δεχτώ τη λογική Γεωργαντά είναι λίγα τα 70 εκατ. ευρώ;» «Σε μια εβδομάδα έπεσαν κατά 70 – 80 ευρώ», σχολίασε σκωπτικά ο βουλευτής της ΝΔ.

Παρά την (ηθελημένη;) γκάφα του, ο κ. Πολάκης συνέχισε να εκτοξεύει λάσπη και να κατηγορεί τις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου Υγείας ότι  «μπουρδούκλωναν τους απολογισμούς». Παρουσιάζοντας αναλυτικά έναν προς έναν τους ισολογισμούς και τους απολογισμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, μίλησε για «ταρζανιές Λοβέρδου», «ληστές» αλλά και «κλοπή δημόσιου χρήματος». «Με αυτή την αριθμητική και την  προχειρότητα θέλετε να γίνετε πειστικός; γιατί 3 χρόνια δεν δώσατε τα στοιχεία σε ορκωτούς λογιστές; κάνετε τώρα αλχημείες», ανταπάντησε ο κ. Γεωργαντάς, ενώ ζήτησε την κλήση της Μ. Ξενογιαννακοπούλου, αφού ο κ. Πολάκης εκτίμησε ότι την περίοδο 2009 – 2010 «παίχτηκε όλο το κρύψιμο του παιχνιδιού». Φυσικά, δεδομένου ότι η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ τώρα κινείται περιφερειακά του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές της πλειοψηφίας έκαναν την πάπια.

Την ίδια ώρα, ο κ. Πολάκης εμφάνισε «μαγικά» άλλη μια λίστα που αφορά τα ΜΜΕ που έλαβαν χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Όπως είπε έφτασε ένας ανώνυμος φάκελος στο γραφείο του την προηγούμενη Παρασκευή που περιλαμβάνει συμβάσεις του ΚΕΕΠΝΟ με ΜΜΕ. Φυσικά, η χρονική περίοδος που καταγράφεται περιορίζεται στην εποχή που ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε το χαρτοφυλάκιο του υπ. Εργασίας, επιβεβαιώνοντας ότι θα κάνουν τα πάντα για να πλήξουν τον αντιπρόεδρο της ΝΔ. «Ο φάκελος περιλαμβάνει 894 συμβάσεις με κάθε μέσο ξεχωριστά από το 24.10.13 μέχρι 15.12.14», είπε και ξεκαθάρισε ότι δεν αναφέρονται τα ποσό που δόθηκαν. Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για 150 συμβάσεις και ξαφνικά εμφανίστηκαν 894.

Σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις με την εταιρεία security ο κ. Πολάκης παραδέχτηκε ότι δόθηκαν χρήματα δίχως σύμβαση, κάτι που προφανώς θεωρείται παράνομο. «Δεν θέλαμε να κάνουμε επίσημη παράταση της σύμβασης», ομολόγησε ο αν. υπουργός Υγείας, πράγμα που σημαίνει ότι έδωσε 9 εκατ. ευρώ για την φύλαξη του ΚΕΕΛΠΝΟ, δίχως σύμβαση!

Τέλος, ο κ. Γεωργαντάς αποκάλυψε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ στις 29.9.17 έδωσε με απευθείας ανάθεση 19.800 ευρώ σε εταιρεία με έδρα τους Αμπελόκηπους για υπηρεσίες επικοινωνιακής καμπάνιας για την γρίπη.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ