ΥΓΕΙΑ

Εκτίναξη 20% στους θανάτους απο αλκοόλ εν μέσω πανδημίας

7.423 θάνατοι από υπερβολική χρήση αλκοόλ

Εκρηκτική άνοδο εμφάνισαν οι θανάτοι που συνδέονται με το αλκοόλ στις περιοχές της Αγγλίας και της Ουαλίας, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της εθνικής στατιστικής αρχής για το 2020.

Μάλιστα, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη σχετίζεται άρρηκτα με τις επιπτώσεις των διαδοχικών lockdowns και του μακροχρόνιου εγκλεισμού στην ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Εκτίναξη 20% στους θανάτους απο αλκοόλ εν μέσω πανδημίας

 

Οι επιστήμονες βλέπουν δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία

Είναι ενδεικτικό ότι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, συνολικά 7.423 θάνατοι είχαν ως βασική αιτία την υπερβολική χρήση αλκοόλ, αριθμός αυξημένος κατά 20% σε σχέση με το 2019. Παράλληλα, ο επίμαχος αριθμός ήταν ο υψηλότερος από το 2001, όταν και ξεκίνησε η τήρηση αρχείου. Οπωσδήποτε, τα εν λόγω στοιχεία προκαλούν έντονη ανησυχία στους επιστήμονες, οι οποίοι «βλέπουν» τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία των πολιτών.

Στο μεταξύ, από την ανάλυση των δεδομένων προκύπτει το συμπέρασμα ότι η πανδημία επηρέασε κατά 4,2 φορές περισσότερο τους άνδρες κατοίκους των φτωχότερων περιοχών της Αγγλίας και της Ουαλίας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ